“VAHAP SEÇER’E SORUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VAHAP SEÇER’E SORUN”


 

Akdeniz’de bir fabrikanın önünden geçen yolu alarak, yan taraftaki alandan yol verme çabası belediyede rant sağlama tartışmasına konu oldu. Akdeniz Belediye Meclisinde reddedilen ancak Büyükşehir’de kabul edilen teklifle ilgili Başkan Gültak hedef gösterilmeye çalışılmasına isyan ederek, “Kafanızda soru işareti varsa ilk sormanız gereken kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer”

HEDİYE EROĞLU
 

Akdeniz Belediye Meclisinin 4. dönem, 9. toplantı, 1. birleşim, 1. oturumu, belediye hizmet binası konferans salonunda yapıldı. Toplantıda Yaka Mahallesi, 9493 ada, 15, 16, 17, 18, 26 nolu parseller içerisinde kalan ve uygulama yapılan alanda ihdasen oluşan bin 394,14 metrekare kısmın satışı için Encümenine satış yetkisi verilmesi ile konu görüşmelerinde tansiyon yükseldi.

Muhalefet satışa tepki gösterirken acele edildiğini savundu. HDP’li Ali Tanrıverdi, “Burası başından beri tartışmalı bir alan. Belediyemizin bu konuda aniye bu kadar ırarlı ve aceleci davrandığını anlamıyorum. Çünkü burada kamu yarar yok, bir kişinin menfaati var. Bu mevlitse bu teklif daha önce reddedildi. Ama reddedilen karar Büyükşehir meclisine gitti. Bizde reddedilen kararın Büyükşehir’e gitmemesi gerekiyordu. Bizler red oyu kullandık. Araştırma yapılsın diye ek sür istedik” dedi.

 

“KAFANIZDA SORU İŞARETİ VARSA İLK SORMANIZ GEREKEN KİŞİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise daha önce Akdeniz meclisinde iki kişinin red verdiğini anımsatarak. Büyükşehir’den çıkan kararın araştırılması gerektiğini söyledi.  Gültak, “Kafanızda soru işareti varsa ilk sormanız gereken kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ,çünkü burayı getirip, 5 binlik planını yaptıran ben değilim. Vahap beye gider ‘bunu neden imra komisyonuna sek ettiniz?’diye sorarsınız. Konu imar komisyonuna sevk edilmiş ve oradan oy birliğiyle geçmiş. İki kişi hariç tüm Büyükşehir Belediye meclis üyelerini zan altında bırakıyorsunuz. İyi de ben bu işin neresindeyim?

Vatandaş Büyükşehir’den talep ediyor 5 binlik plan yaptırıyor, Vahap Seçer uygun görüp meclise sevk ediyor, faturayı bana kesiyorsunuz. Allah size akıl, vicdan versin. CHP’li arkadaşlara sesleniyorum bunu sizin başkanınız sevk etti oradaki tüm arkadaşlarınız buna evet dedi. Siz bilirsiniz isterseniz oradaki arkadaşlarınızla çelişirsiniz. Ben çamur at izi kalsın tiplerden değilim, rahat olun. Oralardan gitmeyin” dedi.

HDP’li Salih Akbaş ise “Kendinizi olayın içine çekmenizin gereği yoktur. Her kim bu rantı verdiyse ranta meyillidir. Halkın kullanması gereken yolu halk kullanmalıdır. Bir fabrikatöre bunu satmanın anlamı yoktur” dedi. Başkan Gültak ise “Bana sorma git Vahap beye sor bunu” dedi.

Akbaş ise “Biz her kim bunu yaptıysa ranta yöneliktir diyoruz. İmza atan herkes bu rantın ortağıdır” dedi.

 

GİDERAYAK TARTIŞMASI

Gültak ise Büyükşehir meclis tutanaklarını açıklayarak, HDP’li Ali Tanrıverdi ve CHP’li Ali Dinsever ile Abdurrahman Yıldız’ın reddi dışında red olmadığını söyleyerek, “Benim 5 binlik yapma yetkim yok. Konuyu biz getirmedik. Siz bunu gidin Büyükşehire sorun, siz gidin başkalarını suçlayın beni değil. Bedriye hanım siz 232 milyon TL borç yatız bu belediyede. Giderayak işçilerin 3-4 ay geç ödediniz: Giderayak promosyon paralarını vermediniz. PKK terör örgütüne dağlara yardım gönderdiniz. Giderek ayak belediye başkanının arabasının arkasında silahlar yakalandı Bu gider de gider. Haddinizi bilin. Bana çamur at izi kalsın diyemezsiniz. Hodri meydan. Herkes haddini bilecek. Siz önce kendi kara defterlerinizi belirleyin. ‘Giderek gereğini yapıyorsun’ diyor. Gidere ayak halkın parasını yiyoruz değil mi? Eyvallah bu gırtlaktan haram geçmedi. Herkes haddini bilecek.

HDP’li Yıldırım Akpınar ise Olmayan bir şeyden olmayan şeyler çıkarıldığını söyleyerek, “Şuanda komisyonun bunu reddettiğine dair bir karar yok. Bu konu daha tartışılmadı, yerinde incelenmedi. Bununla ilgili kaygılar var. Bu konu aciliyet gerektiren bir konu da değil. Bunu bu şekilde germenin, politika çıkarmanın anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Zamana ihtiyaç var” dedi.

Bağımız meclis üyesi Süleyman Kahraman, belediye çok yarayacak bir arsa olmayan bölgenin fabrikaya verilmesinin ranta yönelik olmadığını söyleyerek, “Ben burada bir rant göremiyorum. Fabrika yolun terkini veriyor, yan taraftan fabrika” dedi.

CHP’li Mahmut Dönmez ise daha önceki red nedenine bakmak gerektiğini savundu. Dönmez, “Şuan satış isteniyor. Ben de baktım bölgeye direk giden yol kesintiye uğruyor” dedi.

Gültak ise “Bunu bana değil Büyükşeir’i yönetenlere söyleyin” diye tepki gösterdi. Dönmez ise “Bu binlik plan ile düzeltilebilir” derken Gültak, “Biz 5 binlik plan yapamayız önce 5 binlik planın düzeltilmesi gerekiyor. Teklif 4 Nisan’da gelmiş. 8 aydır siz bu konuyu neden reddetmediniz? CHP’li arkadaşlar neden yanış demedi. İtiraz bile etmediniz. Askı süresini geçin itiraz etmeyin eee ondan sora burayı neden satıyorsun” diye konuştu.

Mahmut Dönmez ise “Buranın satışı isteniyor. İmar değişikliği istenmiyor. Biz de dedik ki araştırma yapalım ve bunun için ek sür istedik” dedi.

Başkan M. Mustafa Gültak ise çok defa ek süre verdiğini söyleyerek, “Bu konu yeni bir konu değil. Bu konu sizin Meclis üyeleriniz tarafından 50 kere tartışıldı. Burası Mars’ta ki bir yer değil, sizlerin gözleriniz kapalı 50 kere gidebileceğiniz bir yer. Biz de red verdik çünkü siz hep rant var dediniz ya o yüzden. Vahap Seçer ne yaptı? Ben ‘hayır’ dedim o ‘evet’ dedi” diye konuştu. 

 

“20-25 YIL BOYUNCA SÜREKLİ RANT ELDE ETTİKLERİ İÇİN MİKROFONU ELLERİNE ALDIKLARI İÇİN SÜREKLİ RANT DİYORLAR”

HDP’li Salih Akbaş ise “Mahalleliye ait burası, haksızlık var diyoruz. Bu kararı veren Büyükşehir’de olsa bu yanlıştır, ranttır” dedi. 

Başkan Gültak ise ek süre isteyenlere tepki gösterdiğini söylerken AKP’li Aydın Eğin, “Bu alan hiç bir işimize yaramıyor. İş insanı orada belki yüzlerce insan çalışıyor, önünde neden engel olsun? Ne belediye başkanı ne Cumhur İttifakı hiçbirimiz o iş insanını tanımıyoruz. Arkadaşlar 20-25 yıl boyunca sürekli rant elde ettikleri için mikrofonu ellerine aldıkları için sürekli rant diyorlar” dedi.

Görüşmelerin ardından satış yetkisi ile ilgili teklif reddedildi. Başkan Gültak, “Ben buradaki HDP’li arkadaşları anlamıyorum. Vahap Seçer’in Büyükşehir’e getirdiği her şeyi reddetmeyi başarıyorsunuz, demek ki aranızda bir sorun var” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA