Atatürk parkı halkındır, yağmalanamaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk parkı halkındır, yağmalanamaz!


 

Spor Bakanlığı’nın Atatürk Parkı’nda yapmak istediği muhalefetin ise yapılaşma ve AVM yer alması endişesi ile karşı çıktığı Su Sporları Merkezi projesine yönelik Büyükşehir Belediyesi, Şehir Plancıları ve Mimar Odası ile ADD’nin itirazları gerekçesiz olarak reddedildi.

Atatürk Parkı ve Balıkçı Barınağının yapılaşmaya ve ranta açılmasına itirazlar artarak sürüyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi, Eğitim İş Mersin Şubesi, Yirmi Dokuz Ekim Kadınları Der. Mersin Şubesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Mersin Şubesi üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaparak, bir kez daha itirazlarına ilişkin ses yükselttiler.

 

“TEKRARLANMAMASI İÇİN ÖNLEM ALIN”

Grup adına basın açıklamasını okuyan ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, öncelikle Mezitli Tece Polisevi’ne yapılan bombalı terör saldırısını kınadı. Gündoğdu, “Basın açıklamamıza  başlamadan önce  bu açıklamayı yapan aşağıdaki  kurumlar olarak, geçtiğimiz günlerde barış kenti Mersinimizin Tece Mahallesinde  polisevine yapılan hain terör saldırısını kınıyor, şehidimizin yakınlarına ve il Emniyet Müdürlüğü camiamıza başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, tekrarlanmaması için yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.

ATATÜRK PARKI HALKINDIR, YAĞMALANAMAZ..!

Daha sonra, “Atatürk parkı halkındır, yağmalanamaz..!” diyen Erkan, 1970’li yıllardan beri, Mersinlilerin kamusal alanı, kent belleği ve Akdeniz İlçesinin nefes alma borusu olan, Atatürk Parkının batı tarafında bakanlıkça, Çamlıbel Mahallesi Balıkçı Barınağının yapılaşmaya açılmasına ve otopark yapılmasına yol açacak projeye itiraz etiklerini söyledi.

Serdar Erkan; ““Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünce; askı süresi geçtiğimiz uzun bayram tatiline denk getirilen ve 6 Ağustos 2022 de askı süresi biten Su Sporları Merkezi adı altında Atatürk Parkının yapılaşmaya açılmasına, Mersin Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Mersin Şehir Plancıları Odası ve Mersin Peyzaj Mimarları Odalarının Mersin Şube ve temsilcilikleri ile ADD Mersin Şubesi kendi gerekçeleriyle itiraz etmişlerdir.

 

İTİRAZLAR GEREKÇESİZ REDEDDİLDİ

Ancak Mersin Çevre İl Müdürlüğünün 9.09.2022 tarihli yazısıyla, itiraz yazısında haklı itiraz gerekçelerini, görmezden gelinerek, gerekçe dahi belirtilmeden itirazımız ret edilmiştir.

ADD Mersin Şubemizin ve diğer Mersin’i temsil eden kurumların itirazının gerekçesiz ret edilmesini ve Mersinlileri yok saymasını, biz aşağıda imzası olan ve Mersin’de yaşayan üyelerimizi temsil eden kurumlar olarak kabul etmiyoruz ve itiraz ediyoruz.

“AVM BENZERİ YAPILAŞMA İLE RANTA KARŞIYIZ!”

Çünkü, Atatürk Parkı ve Balıkçı barınağı yıllardır amatör balıkçıların toplanma yeri olup, ayrıca Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki dezavantajlı mahallelerde ikamet eden yoksul yurttaşlarımızın ailesiyle denizle buluşabildiği, ucuz deniz ürünleri yiyebildiği ve yaz sıcaklarında serinletici deniz rüzgarlarını alabildiği, en önemli kent belleği kamusal ve sosyal  alan olan Atatürk Parkının ayrılmaz parçasıdır. Bu kamusal, ekolojik ve sosyal mekanın, Mersin Marina’da olduğu gibi, AVM benzeri yapılaşmayla salt sınırlı üst gelir gruplarının kullanabileceği rant alanı olarak yapılaşmaya açılmasını yanlış buluyoruz ve bu hatadan dönülmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda, yukarıda açıkladığımız nedenlerle, bundan sonraki tüm idari ve hukuki süreçlere üyelerimiz ve Mersinliler adına müdahil olacağımızı ilan ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA