“BÜYÜKŞEHİR YAPSIN, HARCAMALARI BİZDEN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR YAPSIN, HARCAMALARI BİZDEN”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli muhtarlık binalarını yapmaması, bir çok muhtarlığın kaçak yapılarda faaliyet göstermek zorunda kalması sonucu Akdeniz Belediyesi’nin gider ödenek desteğinden yararlanamaması tartışmaya neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumunda, yetersiz muhtarlık binaları nedeniyle kaçak yapılarda hizmet veren muhtarların belediyenin ödenek desteğinden yararlanamaması tartışma konusu oldu.

 

MUHTARALARA AYLIK 900 TL

Akdeniz Belediyesi, geçtiğimiz aylarda belediye sınırları içerisinde bulunan 65 mahalle muhtarına, muhtarlık binasında kullanılan elektrik, su, internet, telefon vb. için ödenen aylık ödeneğin belirlenmesi için harekete geçti. Teklif Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Toplumsal Adalet komisyonlarına müştereken havale edildi. Ancak geçtiğimiz aylarda siyasi tartışmalar nedeniyle görüşülmeyen teklif ancak bu ay meclisten geçebildi.

İdare muhtarlara 650 TL ödenek yardımında bulunmayı önerirken, komisyonlar destek miktarının aylık 900 TL olmasını önerdi.

 

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”

Teklifin görüşmelerinde Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Bu muhtarlara bu bugüne kadar böyle bir yadım yapan belediye başkanı var mıydı? Yoktu. Türkiye’de bunu yapan 3-4 belediye vardı. Hayırlı olsun muhtarlarımıza” dedi.
HDP’li Özgür Çağlar ise “Bu konuyla ilgili idareden gele teklif muhtarlara yapılması planlanan 650 TL’ydi, biz 900 TL’ye çıkardık” dedi. Gültak ise araya girerek, Özgür’e özür dileme çağrısı yaptı. Özgür ise özür dilemedi.

CHP’li Mahmut Dönmez de, “Burada şartlı bir durum var, faturalar ödenecek. Söylenen meblağlar oluşmuyor. 65 mahalle muhtarımızın kaçı yararlanıyor bu uygulamadan? Eksiklik var” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR MUHTARLIK BİNASI YAPSIN, HARCAMALARI BİZDEN”

Bunun üzerine araya giren Başkan Gültak, “Neden hepsi yararlanamıyor? Muhtarlık binası yapmak, muhtarlara bu hizmeti sunmak kimin görevi?” sorusuna yanıt istedi.

Dönmez’in cevap vermemesi üzerine ısrar etti. Dönmez, “Büyükşehir’in görevi” derken Gültak, “Demek ki Büyükşehir buralarda yeteri kadar bina yapmamış. Arkadaşlar sağ da solda kimisi kaçak. Ben de bu parayı cebimden ödemiyorum. Alamayan muhtarlarımızın neden almadığını iyi öğrenin. O zaman bu konuşmayı Büyükşehir’de Büyükşehir Belediye başkanına yapın onların insanca hizmet verebileceği binaları Büyükşehir hazırlasın biz de harcamalarını ödeyelim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA