TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ!


 

Hamzabeyli Köyü’nde geçen yıl köylülerin tepkisi üzerine ÇED toplantısı yapamayan firmanın yeniden taş ocağı açma girişiminde bulunması köylüleri bir kez daha isyan ettirdi. Köy meydanında toplanan köylüler “Taş ocağı istemiyoruz” diyerek iktidara seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in yayları ile tanınan Toroslar ilçesinde, taş ve maden ocakları tehdidi her geçen gün artıyor. Son olarak Den-Ka şirketinin 5 köyün ortasına açmak istediği taş ocağı Hamzabeyli Mahallesinde düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Hamzabeyli’de geçen yıl vatandaşların etten duvar örerek çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısına geçit vermediği Den-Ka şirketinin taş ocağı projesinde değişiklik yaparak, yeniden başvuru yapmasına isyan eden köylüler, Hamzabeyli Mahallesi Meydanı’nda buluşarak hükümete seslendi.

 

“TAŞ OCAĞINA HAYIR, DOĞAYI KATLETTİRMEYİZ”

Eyleme; Mersin Ziraat Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ve TEMA üyelerinin yanısıra taş ocağından etkilenecek Emirler, İnsu, Hamzabeyli, Işıktepe, Çavak, Turunçlu muhtarları ve bölge sakinleri çocukları ile birlikte katıldı. Eyleme katılanlar, “Kanser olmak istemiyoruz”, “Taş ocağına hayır, doğayı katlettirmeyiz”, “Temiz hava, temiz su, temiz toprak” pankartları açıldı.

Köy meydanında toplanan köylüler ve onlara destek veren kent dinamikleri “Taş ocağı istemiyoruz” diyerek iktidara seslendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA