“PROVAKASYONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PROVAKASYONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”


 

EMEP Mersin İl Başkanı Kaya, Tece Polisevi’ne yapılan saldırıyı kınadı ve kentte HDP ile CHP’lilere karşı yapılan operasyonlara tepki gösterdi. İktidarın her seçim yaklaştığında ortalığı kızıştırmaya çalıştığını söyleyen Kaya, “Provakasyonlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Barış ÇOBAN

Emek Partisi(EMEP) Mersin İl örgütü, il binalarında yaptıkları basın açıklamasında, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yönelik silahlı ve bombalı saldırının ardından kentte HDP ve CHP’lilere yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi. EMEP Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya’nın yaptığı açıklamaya, EMEP’li Meclis üyesi Halil Kara ile parti il yöneticisi Derman Tarancı da destek verdi.

“BU TÜR PROVAKATİF SALDIRILAR DEMOKRASİ MÜCADELESİNE KET VURUYOR”

EMEP İl Başkanı Yusuf Kaya, Mezitli’de Tece Polisevi’ne yapılan provakatif saldırıda,1 polis memurunun yaşamını yitirdiğini, 1 polis memurunun ve 3 sivilin de yaralandığını hatırlatarak, saldırıyı kınadığını ifade etti.

Bu tür terör eylemlerinin dün olduğu gibi bugün de işçiye, emekçiye, halka bir faydasının olmayacağını ve demokrasi mücadelesine ket vurduğunu belirten Kaya, “Tek adam yönetimi, bu provakatif terör saldırısından muhalefeti suçlayarak siyasi fayda sağlamanın hesabını yapmaktadır. Bu tür eylemlere seçim sürecinde de başvurulabileceğini başta 7 Haziran-1 Kasım dönemi dahil geçmiş deneyimlerden biliyoruz. Bu yöntemler dün tutmadı, bugün de tutmayacaktır” dedi.

 

 

“İKTİDAR, KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ HEDEF GÖSTERİYOR”

Son dönemlerde, iktidar yetkililerinin kendisi gibi düşünmeyen bütün toplumsal kesimleri, ‘terörist’, ‘hain’ ve ‘dış güçlerin payandası’ gibi vasıflar yakıştırılarak hedef gösterdiğini söyleyen Kaya, “İktidar, toplum arasındaki kamplaşma ve kutuplaştırmayı derinleştirerek iktidarını sağlama almayı hedeflemektedir. Çağrıldığında ifadeye gelebilecek olan ve Mersin kamuoyunca tanınan. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in kameralar eşliğinde evi basılarak gözaltına alınması ve tutuklanması anlaşılır değildir ve kabul edilemez. Özellikle belediyelerde çalışan işçi ve emekçiler basın yoluyla ‘terör’ ile irtibatlandırılarak muhalif belediyeler zapturapt altına alınmaya çalışılırken, işçi ve emekçilerin de ekmeğine göz konulmaktadır” diye belirtti.

“AKP İKTİDARI, HDP’Yİ KRİMİNALİZE ETMEK İSTİYOR”

Demokrasi güçlerinin ve Mersin halkının provakasyonlara izin vermeyeceğini ifade eden Kaya, şöyle devam etti: “Anlaşılan o ki; seçim hesaplarını kutuplaştırma üzerinden yapan AKP iktidarı, önümüzdeki süreçte HDP’yi kriminalize ederken CHP’li belediyeleri de çalışamaz hale getirme çabasını bu yöntemlerle hayata geçirmek istemektedir.

ilimizde yaşanan provakasyon ortamını fırsata çevirerek, Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik algı operasyonu yaratıp, yeni bir kaos planı devreye sokulmak isteniyorsa; bilinsin ki demokrasi güçleri ve Mersin halkı buna izin vermeyecektir.

İşsizlik, yoksulluk, zamlar ve geleceksizlik dışında iktidarın, Türkiye halkına vereceği bir şey kalmamıştır. Seçim sürecine girilirken, yeniden sahnelenmek istenen 7 Haziran – 1 Kasım 2015 süreci, işçi ve emekçilerin birleşik ve ortak mücadelesiyle boşa çıkarılacaktır.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA