HAİN SALDIRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAİN SALDIRI!


 

Mersin’de Tece Polisevi’ne bombalı terör saldırısı gerekleştirildi. PKK/KCK üyesi iki kadın teröristin hain saldırısında bir polis şehit olurken bir polis de yaralandı. Saldırıya tepki yağdı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan Tece Polisevi’ne hain bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirildi.

Saat gece yarısı 23:00 sularında polis evinden silah sesleri yükseldi. Polis evine yaklaşan bir araçtan teröristlerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi.

Çatışmada yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan iki kadın terörist sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede ise içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi. Ayrıca olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alındı.

Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olurken, diğer meslektaşı Abdulkadir Öztürk ise yaralı olarak tedavi altına alındı.

Saldırganlardan birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi. Teröristin; PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak'ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün - sözde- özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Ayrıca, terörist hakkında metropollerde eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi.

 

NEDEN MERSİN?

Saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’e gelerek incelemelerde bulundu. Soylu’nun olay yerinde bir gazetecinin "Neden Mersin?” sorusu üzerine verdiği cevap dikkat çekti: “Bir sebebi var onu daha sonra söyleriz. Mersin'in bir sebebi var. Saldırıyı düzenleyen PKK terör örgütüdür. Mersin'in seçilmesinin sebebi de Mersin'i bilmesinden kaynaklanıyor. Bizim şu anda tespitini yaptığını belirttiğimiz terörist”.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA