MERSİN EMNİYETİ ŞEHİT GEZER’İ UĞURLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN EMNİYETİ ŞEHİT GEZER’İ UĞURLADI


 

Mersin’de teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer, İl Emniyet müdürlüğü’nde düzenlenen törenle uğurlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mesin’de Mezitli Tece Polisevi’ne yönelik bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer için Mersin İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile çok sayıda polis katıldı.

 

“HER TÜRLÜ TERÖR TEHDİDİNİ CANSİPARHANE KARŞILAYIP ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ”

Törende ilk olarak Emniyet Müdürü Mehmet Aslan bir konuşma yaptı. Aslan,  Hain “26 Eylül günü PKK/KCK terör örgütü tarafından İl Emniyet Müdürlüğümüz Tece polis yerleşkemize iki örgüt mensubu tarafından bombalı ve silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Kahraman silah arkadaşlarımızın silahlı saldırıya anında karşılık vermesi sonucu iki terörist ölü olarak ele geçirilmiş, etkisiz hale getirilmiştir. Bu saldırıda yiğit vatan evladı Sedat kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaşmış, Abdulkadir Öztürk kardeşimiz ise yaralanmıştır. Kahraman polis teşkilatımıza, aziz Mersin halkına ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum. Milletimiz emin olsun ki bedeli ne olursa olsun milletimize, devletimize güvenlik güçlerimize yönelen her türlü terör tehdidini cansiparhane karşılayıp etkisiz hale getireceğiz. Şehit ailemize, gazi yakınlarımıza geçmiş osun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

“KANINI YERDE BIRAKMAYACAK KADAR CESUR BİR KAHRAMAN”

Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Soylu da, “Hepimiz bir sınav dünyasındayız. İyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, hepimiz bir sınav dünyasındayız.

Acını hissediyoruz. Ama sizin kadar anlayabilmemiz mümkün değil. Sedat kardeşimiz sizin eşiniz, babanız, kardeşiniz, evladınız. Kendisini ülkesine, milletine, bayrağına adamış, kendisine ezanı muhammediye adamış, şehitliği bir bayram günü, düğünü olarak görmüş, bu ülkenin şehitler tepesindeki kahramanlarımızdandır.

Biz onu ölü biliyoruz, öyle zannediyoruz ama ayetler cenabı Allah’ın cenneti ve cemaliyle müşiidf olacağını müjdeliyor. Büyük tesellimizin

Evladınız o kadar büyük bir kahramanlığın altına imza attı ki, alçakla arkasındaki bomba ve silahlarla sanki oradaki polis evine kalmaya geliyormuş izlenimiyle sinsice, kalleşçe, haince, sıkışan bir terör örgütünün, artık hiçbir yerde esamesi okunmayan bir terör örgütünün yapabileceği derecede kalleşçe bir eylem ile karşı karşıya kaldık. Cesaretleri, mesleklerine olan o büyük sahabiyetleri ve bir teröriste nasıl muamele edeceği anlayışını otaya koyan kabiliyetleri. Sedat kardeşimizin her zaman zihnimizde olacak hali şudur: o büyük bir katliamı Abdulkadir kardeşimiz ile ve oradaki bekçi ve polislerle beraber engellemiştir. Bir polisin yapabileceği en büyük göre milletin canını, malını kurtarabilmek için kendini ifade etmiştir. Biz buna inanıyoruz. O kahramanı minnetle şükranla ve saygıyla yad ediyoruz. Siz büyük bir ailenin evlatlarısınız. Türk polis teşkilatı, jandarmamız, Mehmetçiğimiz büyük bir ailedir. Bu ülkenin namusuna, birliğin ve beraberliğine yönelerek, adı ne olursa olsun, hangi terör örgütü veya onun siyasi odağı olmuş mensur eller, gazeteci diye tanımlanmış teröristler ne olursa olsun bilinmesini isteriz ki şuan da ay yıldızlı bayrağı sarılı sevgili Sedat kardeşim, polis teşkilatı ve tüm kahraman güvenlik güçlerimiz senin ve tüm şehitlerimizin tanını yerde bırakmamıştır. Ama Burada ayrı bir olay var. Sen kendi kanını yerde bırakmayacak kadar cesur biradasın. Cenabı Allah bize de şehitlik nasip etsin inşallah, başımız sağolsun” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA