EMO’DA DEVİR TESLİM YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMO’DA DEVİR TESLİM YAPILDI


 

Kıran kırana bir seçime imza atılan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nde yeni yönetimin seçimle belli olması ile devir teslim yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nin Şubat ayında yapılan olağan genel kurulunda Uğur Tulay ve ekibi yeni yönetim olarak seçildi.

Ancak seçimde uzlaşmanın bozulduğu ve listenin değiştirildiği gerekçesiyle diğer aday Alkan Alkaya başkanlığında 365 imza toplanarak seçim çağrısı yapıldı.

EMO Mersin yönetiminin olağanüstü seçimi uygun görmemesi üzerine Alkan Alkaya seçimin yenilenmesi talebi için topladığı imzalarla birlikte EMO Genel Merkezi’ne başvurdu. Başvurunun kabul edilmesi ile EMO Mersin’in 1-12 Haziran 2022 tarihinde olağanüstü genel kurul yapmasına karar verildi. Ancak olağanüstü seçim istemeyen Mersin EMO yönetimin başvurusu üzerine Ankara 9. İdare Mahkemesi Genel Merkezin olağanüstü genel kurul yapılması kararında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

EMO Genel Merkezi’nin yaptığı itiraz sonrası ise Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Kararın iptal edilmesi sonrası EMO Genel Merkezi aldığı karar ile Mersin'de geçtiğimiz günlerde olağan üstü kongre yapıldı.

EMO Mersin Şube binasında yapılan olağanüstü kongrede mevcut başkan Uğur Tulay başkanlığında Dinamik Mühendisler grubu Prof. Dr. Caner Özdemir, Veysel Atcı, Ümit Şimşek, Abdülkadir Özcan, Berkcan Gücer, Ramazan Akbaş ile seçime girerken Yüksel Tezcan, Barış Keskinlıç, Adnan Barışoğlu, Milena Zehhuroğlu, Ethem Vatansever, Durmus Selim Akın'dan oluşan İlkeli Mühendisler Platformu ise 365 imza toplayarak seçimi iptal ettiren Doç. Dr. Alkan Alkaya başkanlığında yarışa katıldı.

Seçimin galibi Alkan Alkaya oldu. Alkaya'nın listesinde bulunan 6 kişi yeni yönetime seçilirken Ethem Vatansever'in yerine ise Dinamik Mühendisler Grubu'ndan Abdülkadir Özcan yönetime girdi.

 

İLKELİ MÜHENDİSLERDEN GÜZEL HAREKET

EMO Mersin Şubesi’nde Şubat ayında buyana süren gerilim sona ererken, seçimin gaibi Alkan Alkaya başkanlığındaki İlkeli Mühendisler Grubu önemli bir adım daha attı.

Seçimi kaybeden Uğur Tulay başkanlığındaki Dinamik Mühendisler Grubu’nu odaya davet ederek, devir teslim töreni gerçekleştirdi .

Odadan konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “13. Dönem Yönetim Kurulu olarak önceki dönem yönetim kurulunu davet ederek devir teslim töreni düzenledik. Dayanışma ve birlikteliğin odamızı büyüteceğini düşünüyoruz” denildi.

 

GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Öte yandan devir teslim töreni sonrasında yeni yönetim görev dağılımı yaparak mesaiye başladı. Başkan Alkaya, “13. Dönem yönetim kurulu olarak Tüm üyelerini kucaklayan, üyelerin sorunlarına çözüm arayan ve mesleğimizin çıkarlarını gözeten bir oda anlayışı ile çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda katkı sunabilecek tüm üyelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Oda yönetim organlarında Doç. Dr. Alkan Alkaya başkan olurken, Yüksel Tezcan başkan yardımcısı, Milena Zehhuroğlu yazman, Adnan Barışoğlu sayman, Barış Keskinkılıç, Abdülkadir Özcan ve Selim Durmuş Akın üyeler oldu.

Şube Denetçileri olarak ise Duran Özer, Aydın Aydın ve Cihan Yeral görev aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA