KENTE LİMON OTOBÜS, KÖYLÜYE TABANVAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTE LİMON OTOBÜS, KÖYLÜYE TABANVAY


 

Gülnar’ın Köseçobanlı, Akova, Gezende ve Ilısu Mahallelerine 32 yıldır çalışan minibüsün Büyükşehir Belediyesi tarafından zarar ettiği gerekçesiyle kaldırılması muhtarları isyan ettirdi. Maaşlarını bağışlamayı taahhüt eden muhtarların Büyükşehir Belediyesi’nden ret cevabı aldı.

Hasan Küçük

 

Büyükşehir Yasası çıkmadan önce Gülnar Köseçobanlı Belediyesi tarafından Köseçobanlı, Gezende, Ilısı ve Akova Köylülerinin ilçeye taşınması için konulan minibüs 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Zaman zaman aksama yaşansa da minibüs bölgedeki insanların ulaşımına büyük katkı sağladı. Yaklaşık 32 yıldır bölgeye hizmet veren minibüsünün önce 7 yıllık şoförü işten çıkarıldı. Bir kaç ay farklı şoför görevlendirilen minibüs daha sonra zarar ettiği gerekçesi hattan çekildi.

MUHTARLAR DİLEKÇE YAZDI

Minibüsün zarar ettiği gerekçesiyle hattan çekilmesine bölge sakinleri tepki gösterdi. Minibüs olayının bölgenin genel bir sorunu olduğunu ifade eden vatandaşlar öğrencilerin ve halkın mağdur olmaması için minibüsün tekrar faaliyete geçirilmesini istedi.

Köseçobanlı Muhtarı Seydi Bal, Gezende Muhtarı Hakkı Küçük, Ilısu Muhtarı Abil Aktaş ve Akova Muhtarı Tuncay Bozdemir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazarak şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir Belediyesini bağlı Gülnar-Köseçobanlı, Gezende, Ilısu minibüs hattı seferleri 03.08.2022 tarihi itibarı ile tarafınızca iptal edilmiştir. Fakat 501 numaralı hattın iptalinden 4 mahallede bulunan vatandaşlarımız etkilenmiştir. Bu durum her yaş grubunu etkilediği gibi okul sezonu başladığı için mahallelerimizde bulunan öğrencilerimizin de okula gidiş gelişlerini de olumsuz etkilemiştir.

4 mahalle muhtarı olarak 501 numaralı hattın tekrar sefer başlamasını istiyoruz."

Ancak muhtarlar zarar ettiği gerekçesiyle hattın tekrar sefere başlamayacağı cevabını aldı.

MUHTARLAR MAAŞLARINI BAĞIŞLAMAYI TAAHHÜT ETTİ

Köseçobanlı Muhtarı Seydi Bal, gazetemize yaptığı açıklamada, " 32 yıldır çalışan minibüs zarar ettiği gerekçesiyle hattan çekildi. Bu durumu yetkililere anlattık. Bize zarar ediyor dediler.

Ben ve Ilısu Muhtarımız minibüsün tekrar çalışması için muhtarlık maaşımızın tamamını Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlayacağımızı söyledik. Hiçbir cevap alamadık. Ayrıca Ulaştırma Daire Başkanını aradım. Yanlış numara diye telefonu yüzüme kapattı. Sorun çözülmez ise önümüzdeki günlerde Valilik izin verdiği takdirde Köseçobanlı, Gezende ve Ilısu halkı ile birlikte Taş bina önünde basın açıklaması yapacağız" şeklinde konuştu.

 

ZARAR ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞLER

Ilısu Mahalle Muhtarı Abil Aktaş ise yıllardır çalışan minibüsün neden kaldırıldığını öğrenmek için dilekçe verdiklerinde zarar ettiğinin gerekçe gösterildiğini ifade ederek "Gerekirse muhtarlık maaşımızdan 1 lira almayıp Büyükşehir Belediyesi'ne bağışlayacağız bu minibüs hattını iptal etmeyin dedik ama dinletemedik" dedi.

ILISU MUHTARI MECLİS ÜYESİNİ SUÇLADI

1990 yılından beri çalışan minibüsün CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu tarafından engellendiğini iddia eden Aktaş, "Ben Ahmet Gökulu'nun yüzüne söyledim. Gülnar'a hizmet yapamıyorsan istifa et, istifa etmez isen sana hiçbir saygımız kalmayacak dedim. Köylüler, öğrenciler mağdur oldu. . Minibüs olmadığı için Gülnar'da yatılı okuyan başarılı çocukları alarak Gezende'deki köy okuluna vermek zorunda kaldık. Öğrenciler mağdur insanlar mağdur, herkes mağdur" ifadelerini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA