Uluslararası Bisiklet Festivali Mezitli’de start verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uluslararası Bisiklet Festivali Mezitli’de start verdi


 

Türkiye’nin 81 ili ve dünyanın da çeşitli yerlerinden gelen bisiklet tutkunları Mezitli’de buluştu.

Haber Merkezi

 

Mersin Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Bisiklet Festivali Mezitli Pompeiopolis Parkında start verdi. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen festival, Mezitli Belediyesi iş birliğinde 4 gün boyunca Mersin’i turlayacak. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bisiklet tutkunlarıyla buluşarak, Mezitli’yi turladı. Trafik polisleri ve sağlık ekiplerinin kontrolünde bisikletlerini süren sporcular ve Başkan Tarhan, sürücülerin kornaları ve vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

 

BİSİKLET DOSTU NEŞET TARHAN

Bisiklet tutkunlarının Mersin’i, Mezitli’yi tanıma ve görme fırsatlarının olacağını dile getirenMersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “Türkiye’nin 81 ilinden, dünyanın da çeşitli yerlerinden bisiklet tutkunlarını Mezitli’de buluşturduk. Bugün de ilk günümüz ve Başkanımız Neşet Tarhan bizi yalnız bırakmadı. Konaklama yaptığımız SoliPompeiopolis Parkından başladık. 4 gün boyunca ilimizin çeşitli yerlerini gezmeyi planlıyoruz. Tabi ki Mersin’in en iyi sahillerinden birine sahip olan Mezitli plajlarını tercih ettik ve burada kamp kurduk. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ederim.Her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya da devam ediyor. Kendisi de bisikletlinin yanında ve bisiklet dostudur” dedi.

BİSİKLET SÜRENLER ÇOĞALSIN

Bisiklet Evi’ni aktif bir şekilde kullandıklarını dile getiren Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, “Başkanımız Neşet Tarhan bir ilke imza atarak Mezitli’de Bisiklet Evi’ni açtı. Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubumuz Bisiklet Evi’ni kullanıyor. 9. Uluslararası Bisiklet Festivaline destek olmaya geldik. Başkanımız Neşet Tarhan’a çok teşekkür ediyorum. Bisiklet Evimiz, bisiklet felsefesinden tutun bisiklet sergisine varıncaya kadar her türlü etkinliği yapabileceğimiz bir yer. Bisiklet festivalinde emeği olan herkese de çok teşekkür ediyor, bisiklet sürenlerin çoğalmasını ümit ediyorum” dedi.

 

BİSİKLET KOOPERATİFİ KURULUYOR

Başkan Tarhan da kısa bir açıklama yaparak; “9. Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında bisiklet tutkunlarıyla bir araya geldik. Belediye olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Üzerinde önemle durduğumuz ve Türkiye’de 2’incisi olacak ‘Mezitli Bisiklet Kooperatifi’ni kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde duyurusunu yapacağız. Kooperatife de bir yer tahsis ettik. Tüm bisiklet tutkunlarını iyi bir lokasyonda buluşturmayı amaçlıyoruz. Bisiklet dostu bir belediyeyiz ve spor adına yapılan tüm etkinliklerde bizde varız. Bugün de Mersin Bisiklet Derneği’nin festivaline destek verdik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA