​​​​​​​CEYNAK AĞAÇLARI KESİYOR İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​CEYNAK AĞAÇLARI KESİYOR İDDİASI


 

​​​​​​​Silifke Taşucu Mahallesi’nde liman alanını kiralayan, Seka arazisini ise satın alan Cey Holding’in duvar örme çalışmaları sırasında ağaçları kestiği iddia edilirken MERÇED Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan dava açacaklarını söyledi.

Hasan Küçük

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesinde özelleştirme ile liman sahasını kiralayan geri sahasını ise satın alan Cey Holding'in daha önce sahile duvar örme girişimini vatandaşın tepkisini çekmişti. Tepkilere rağmen bundan geri adım atmayan Cey Holding şimdi de duvar örme sırasında ağaçları kestiği iddiası ile gündeme geliyor. Zeytin ağaçlarını başka yere taşıdıklarını söyleyerek kurtulmaya çalışan şirketin beton duvar örmek için iş makinalarını alana sokarak çam ağaçlarını kestiği öne sürülüyor.

Taşuculu Aktivist Musa Türkmen, geçmişte bölgenin batıklık olması nedeniyle kurutulmak için okaliptüs ağaçları ekildiğini sonrasında ise Seka fabrikası kurulduğunu söyledi. Bu okaliptüs ağaçlarının ağırlıklı olarak Cey Holding'e kiralanan liman kısmına yakın yerde bulunduğunu anlatan Türkmen, şirketin satın aldığı Seka arazisinde ise zeytin ağaçlarının bulunduğunu söyledi.

Okaliptüs ağaçlarının bulunduğu yerdeki ağaç kesimi yoğun olarak görülebildiğini anlatan Türkmen,  "Lojmanların bulunduğu yerde ise sonradan ekilen çam ağaçları var. Kendinizi nerede ise ormanda hissedersiniz. Buradaki ağaçların akıbeti henüz belli değil" dedi.

 

“KİMDEN İZİN ALDINIZ?”

Şirketin hem satın aldığı hem kiraladığı tarafa duvar yaptığını anlatan Türkmen, "Büyük sanayi duvarı çekiyor. Bu nedenle duvarların önüne gelen ağaçları kesiyor. Kiraladıkları yerde bulunan zeytin ağaçlarını ise satın aldıkları alana taşıdılar. Ancak zeytin yasası var. Bir kişi kiralığı alandaki ağacı satın aldığı alana dikemez. Bunun bir belgesi, kurum tarafından bir belgesi olmazı lazım. Biz çevreciler sürekli konuyu takip ediyoruz. Biz bir şey yapacaksanız düzgün yapın diyoruz. Burada 7 gün 24 saat çalışma yapılıyor. Zeytin ağaçlarını taşıdıklarını söylüyorlar ama kesip atılanlarda olmuştur. Takip edilemiyor. Biz takip ediyoruz ama takip etmediğimiz zamanlarda kesilenler olmuştur. Şirkete sormak lazım. Siz bu ağacı sökmek, taşımak için kimden izin aldınız" diye konuştu.

Türkmen, "Sahilden Kum Mahallesini takip ederek Araplı deresine kadar olan bölgede duvar çektiler. Bölgedeki zeytin ağaçlarının taşındığını söylüyorlar ama biz bir kısmının kesildiğini düşünüyoruz. Okaliptüsler tamamen kesildi. Hatta kökleri bile söküldü. Duvar önüne gelen çam ağaçlarını kesildi ancak lojmanların arasında bulunan ağaçları keseceklerini sanmıyoruz. Çünkü orada lojmanlar var. Orası tadilat yapıp kullanabilirler. Ağaçlar oranın normal dokusu olarak kalabilir" dedi.

 

DOĞAN: “DAVA AÇACAĞIZ”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan ise evrakları tamamlamalarının ardından zarar gören ağaçlarla ilgili Cey Holding ile ilgili dava açacaklarını söyledi.

Güçlü olan insanların, şirketlerin gücüne güç kattığı bir düzen içerisinde olmalarının üzüntü verici olduğunu söyleyen Doğan, "Bizler bu düzene karşı yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Dün sahile beton duvar örerek, insanların anayasal haklarını elinden alanlar, bugünde, yarında ağaçları kesecekler, çevre katliamına devam edeceklerdir. Buna dur demek için yasal olarak haklarımızı arayacağız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA