"El ele vererek sorunların üstesinden geleceğiz" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"El ele vererek sorunların üstesinden geleceğiz"


 

Göreve yeni başlayan yöneticiler ve ilçe milli eğitim müdürleri ile değerlendirme toplantısında buluşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, el ele vererek eğitimin sorunlarının üstesinden geleceklerini söyledi.

Haber Merkezi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilde görevlerine yeni başlayan 309 okul müdürü, müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarıyla değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak çalışmalar ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca toplantıda yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bin 288 okulda 30 bin öğretmen ve 400 binden fazla öğrenci ile yeni bir seneye başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilde 26 bin 713 öğrencinin okul öncesi eğitime  34 bin 836 öğrencinin ise ilkokula 1. sınıfa, 33 genç meslektaşlarının ise meslek hayatına başladığını ifade eden Koca, "Sizler de bu büyük ailenin bir parçası olarak bu sene ilk kez yöneticilik görevlerinize başladınız. Hepiniz için, eğitim camiamız için yeni ve büyük sorumluluklar ihtiva eden bu görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yöneticilik görevlerine yeni başlayan siz değerli meslektaşlarıma ilk olarak bu büyük sorumluluğun farkında olmalarını, Mersin'de büyük bir aile olarak el ele, birlik içinde, dirlik içinde, dayanışma içinde her türlü sorumluluğun ve sorunun üstesinden başarıyla geleceğimizi bilmelerini ifade etmek isterim. Bizlerin sağlıklı iletişim kurarak, çözüm odaklı ve dayanışma ruhuyla çözemeyeceği herhangi bir sorun olamaz" ifadelerini kullandı.

 

"ÖNCÜ İLİZ"

Kendi özgün projelerini üreterek birçok farklı alanda yaptıkları çalışmalarla Türkiye'de öncü bir il olduklarını ifade eden Koca, şunları söyledi: "Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığının genel politikasına baktığımız zaman okullar arasındaki başarı farklarının azaltılması, öğretmenlerin mesleki gelişimi, okul öncesi eğitime erişimin artırılması, Mesleki eğitimin güçlendirilmesi gibi 4 başlık görüyoruz. Bu politikalar çerçevesinde bizlerin en büyük ideali evlatlarımızın fırsat eşitliği çerçevesinde; ilim ve irfan geleneğimizle, bilimsel gelişmelerin ışığında, çağın gereklerine uygun ancak her koşulda millî ve manevi değerlerimizin farkında olarak yetişmeleri, ilim bayrağını şerefle taşımalarıdır. Eğitim öğretim sürecini bu politikalar çerçevesinde yürüttüğümüzü lütfen hep aklımızda tutalım. Siz değerli yöneticilerimizin gelecek vizyonlarıyla Mersin olarak bu büyük başarılara imza atmaya, eğitimde öncü olmaya, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA