DALGA MI GEÇİYORSUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?


 

​​​​​​​Yıllardır Mersin’e söz verilirken, Yumurtalık’a kaydırıldığı ortaya çıkan Konteyner Limanı ile ilgili “Etüt proje çalışmaları devam ediyor” açıklaması yapan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz fena faka bastı! 2013’te yasalaşan 10. Kalkınma Planı’nda etüt çalışmalarının tamamlandığı ortaya çıkarken Yılmaz’a, “Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU
 

Türkiye’nin 10’uncu Kalkınma Planı’nda Mersin’e yapılacağı duyurulan, daha sonra 11’inci kalkınma Planı’nın da ismi Doğu Akdeniz olarak değiştirilen Ana Konteyner Limanı için Adana’nın Yumurtalık ilçesinde ÇED toplantıları yapılmasına Mersin’den tepki yağdı. Ancak bu durumun Mersin lobisinin güçsüzlüğünü ve iş bilmezliğini de gözler önüne sererken, siyasi arenada tartışma üzerinden hareketlendi.

Muhalefet partisi milletvekilleri Türkiye Büyü Milet Meclisi kürsüsünden tepkilerin dile getirerek Mersin’e yönelik iktidarın üvey evlat muamelesini eleştirip, intikam alınmaya çalışıldığını savunurken, iktidar partisi milletvekilleri ise savunmaya çalışırken düştükleri trajikomik durumlarla gündem oluyor.

 

“ETÜT PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR” DEDİ

Bunun son örneği ise TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz oldu. 

Önceki gün konuyla ilgili “Uluslararası Mersin Konteynır Limanı marka şehrimize değer katacak” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, Mersin’e yapılacak olan Uluslararası Mersin Konteynır Limanı etüt proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bu liman marka şehir Mersin’imizin değerine değer katacak” dedi.

Yılmaz, Mersin’in turizm, ticaret, tarım ve sanayinin bir arada geliştiği çok odaklı ekonomiye sahip olduğunu söyledi. Mersin Gümrük Müdürlüğü, Mersin Serbest Bölgesi, Akaryakıt Gümrük Müdürlüğü ve Taşucu Gümrük Müdürlüğü ile Mersin’in büyük bir potansiyelinin bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, ihracatta lojistik üs olan ilin, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve lokomotifi olduğunu belirtti.

Mersin’in yeni yatırımlarla daha da gelişeceğini ifade eden Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Türkiye'nin en önemli ve en işlek uluslararası limanı, ulaşım olanağı ve gelişmiş serbest bölge faaliyetlerini barındıran, lojistik gücüyle ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan Mersin'imizde yapılacak olan Uluslararası Mersin Konteynır Limanı etüt proje çalışmaları devam ediyor. Ülkemizin artan ticaret hacmine, cevap verecek en önemli limanlar Mersin’de bulunuyor. İlimizdeki bu kapasiteyi geliştirmek amacıyla proje etüt çalışmaları süren Uluslararası Mersin Konteynır Limanı da marka şehir Mersin’imizin marka değerine değer katacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca projemiz kapsamında fiziksel modelleme, kapasite ve kaynak değerlendirme, fizibilite raporu çalışmaları devam ediyor. İnşallah projemiz tamamlanarak ilimize çok güzel bir yatırımı daha kazandırmış olacağız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu hedef doğrultusunda ekonomimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

 

“AKLIMIZLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?”

Ancak AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 10. Kalkınma Planı’nda projeye dair etüt çalışmalarının tamamlandığının ortaya çıkması ile eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyada alay konusu olan ve tepki çeken Yılmaz’a, “Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?” tepkisi geldi.

 

“AKLIMIZLA ALAY EDİYOR, UNUTAN HAFIZAYA GÜVENİYORLAR”

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan da, “Aklımızla alay ediyor, unutan hafızaya güveniyorlar... AKP Mersin Milletvekili Yılmaz, 15 yıl önce etüt çalışmaları 13 yıl önce de ÇED süreci tamamlanan konteyner liman konusunda topu fizibilite ve etüt çalışmalarına attı.

Ana Konteyner Limanı projesinin Yumurtalık’a kaydırılmasına tepkiler yükselince Ulaştırma Bakanlığı ve AKP Mersin Milletvekili Yılmaz, Mersin Konteyner Limanıyla ilgili etüt çalışmalarının sürdüğü iddiasını dile getiriyor. Oysa TBMM’de 2013'te yasalaşan 10. Planda, Mersin Konteyner Limanının etüt çalışmasının tamamlandığının bilgisi var.

Bu da TBMM' de kabul edilen ve 6 Temmuz 2013 günü Resmi Gazetede yayınlanan 10’uncu 5 yıllık planın 823. maddesi ve Mersin konteyner limanının etüt çalışmalarının tamamlandığı ibaresinin yer aldığı bölüm” diyerek paylaştığı fotoğraf ile tepkisini ortaya koydu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA