PARTİMLE ARAMDA SORUN YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARTİMLE ARAMDA SORUN YOK


 

Partisince yalnız bırakılmakla eleştirilen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ancak Gültak, “Biraz fazla ses getirecek, biraz da can alıcı hamleleri bizden görüyor Mersin” demeyi de ihmal etmedi.

HEDİYE EROĞLU

 

2004-2009 yılları arasında AKP İl Başkanlığı yapan, Haziran 2018 seçimlerinde birinci sıradan milletvekili seçilen ve 31 Mart’ta Mersin merkezde AKP’nin ilk ilçe belediye başkanı seçilen Muhammet Mustafa Gültak, partisince yalnız bırakıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Radoy Ülkü’de Serkan Tultak’ın modertörlüğünde gazeteci Volkan Toslak ile birlikte sunulan Yerel Gündem Programına konuk olan Başkan Gültak, “Sayın başkanın sık sık partisi tarafından yalnız bırakıldığına şahit oluyoruz, bu şartlar altında bir çok cephede tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor. Seçim sathına girilen şu günlerde bu konuyla ilgili sayın başkan ne söyleyecektir?” sorusuna da cevap verdi.

 

“BİRAZ FAZLA SES GETİRECEK, BİRAZ DA CAN ALICI HAMLELERİ BİZDEN GÖRÜYOR MERSİN”

“Partimizin bizi yalnız bırakması, tek başımıza uğraşıyoruz gibi bir iddia bence çok ayakları yere basan bir iddia değil” diyen Mustafa Gültak, tek başına hiçbir şey olduğunu söyleyerek, “Biz partimizle sıkı fıkı ilişkileri olan bir insanız. Ama sanırım şu kast ediliyor; biraz fazla ses getirecek, biraz da can alıcı hamleleri bizden görüyor Mersin. Özellikle meclisimizde insanların yüzüne vuruyoruz bazı şeyleri. Örneğin Akdeniz Meclisinde insanlar İstiklal Marşını okumuyorlar. Bir şehit isminin bir parka verilmesine izin vermiyorlar. Dolayısıyla burada CHP’nin de oturup bunları düşünmesi lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetin temel dinamikleri vardır ki bunların içinde; bayrak, cumhuriyet, devlet önemli kavramlardır. İstiklal Marşı hepimizin ortak hamuru, özü, manifestosudur. Bunun okunmaması karşısında CHP’ye oy verenler benim kardeşimdir ama üst düzey yöneticilik yapanların bunun karşısında sessiz kalması tabiî ki takdire şayandır. Geçenlerde ben Büyükşehir’de de Vahap Seçer’e, ‘Siz Gazi Mustafa Kemal paşanın kemiklerini şuan sızlatıyorsunuz’ dedim. Devletin temel dinamikleri ile böyle oynamayın’ dedim.

Dolayısıyla patimizle bir sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoan’I seviyoruz. Onun sevdalısıyız dünya lideridir. Her hangi bir problemimiz yok, beraber hareket ediyoruz” dedi.

 

“AKDENİZ’DE CHP DÖNEMİ DE GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL”

Başkan Gültak’a diğer bir soru ise “Başkan Gültak geçtiğimiz günlerde geçmiş dönem Akdeniz Belediyesi yönetimlerinin borçlanma stratejilerini eleştirdi. Ancak bu noktada sadece HDP'li yönetime dikkat çekildi, CHP'li döneme değinilmedi. CHP döneminde her şey güllük gülistanlık mıydı? HDP dönemine ilişkin soruşturma inceleme sonuçları ne oldu?”.

Bu soruya da detaylı bir cevap veren Mustafa Gütak, “Akdeniz’de 15 yıla yakın HDP, 5 yıla yakın da CHP iktidar olmuş. Her iki parti dönemlerinde de borçlanmalar olmuş. CHP dönemi de güllük gülistanlık değil. Onların döneminde de sıkıntılar var.

 

“AKDENİZ’İN GEÇMİŞİNDE KİRLİ İŞLER VAR”

HDP dönemine ilişkin inceleme, soruşturmalar neticesinde kayyum atandı. Çünkü bütçe, para, imkanlar bir şekilde dağa transfer olmuş. Terör örgütüne destek olunmuş. Boşu boşuna kayyum atanmadı. Bununla ilgili bin çok tutuklanma oldu zamanında Hala bazı soruşturma ve davalar devam etmektedir. Bugün Akdeniz’de geçmiş dönemde ve bugün muhtarlık yapanlara sorun; geçmiş dönemlerde greyder, iş makinesi istediklerinde ‘işte orada duruyor al, ama mazotu yok’ denildiğini tüm muhtarların ağzından duyarsınız. Mazot yok diyorlar ama her ay düzenli akaryakıt faturası ödenmiş. Akdeniz’in geçmişinde kirli işler var. Bu kirli işleri de devlet ortaya koymuş, hukuk bazında yargılamalar deva ediyor. Bunun hesabını devlet soracaktır. Biz belediyeyi 232 milyon TL borçla devraldık. Şuana kadar biz aşırı bir borçlanma meydana getirmedik. Fakat biliyorsunuz pandemi ve savaş ile tüm dünyada ekonomik sıkıntılar var, bunları Türkiye’de yaşıyor. Maaş, hizmet ve diğer ödemeleri yapma noktasında gecikmeler yaşanabiliyor. Bundan kaynaklı ufak tefek tabiî ki sıkıntılarımız var. Ama borç yükünü arttırmış değiliz” diye konuştu.

 

“PARALAR NERELERE GİTTİ?”

Belediye ile birlikte devraldıkları 232 milyon borcun oluşumu ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Gültak, şunları söyledi: “Mahallelere gittiğinizde vatandaş; ‘15-20 yıldır sokaklara asfalt dökülme’ diyor. Peki bu paralar nerelere gitti? İşçilerle özel sohbetlerinizde ‘mesai yazıldı, bu mesailer bizden geri alındı’ denildiğini duyarsınız. ‘maaşlarımızı 3-4 ayda bir alamıyorduk’ diyorlar. Akdeniz’de maalesef insanlar üzerinde psikolojik, sosyolojik baskılar yapılmış. Devletin imkanları terör örgütleri ile beraber kullanılmış. Yazıktır. Bu bölgede yaşayan Arap, Kürt, Türk, Yörük kardeşlerimize yapılmış bir haksızlıktır. Biz sorgulamayı başlattığımız için insanlar artık soruyor. Hizmetleri görüyor, bu imkansızlıklar içinde bunlar yapıldığı için de memnunlar. Akdeniz peki layık olduğu yerde mi? Hayır kesinlikle değil. Çok daha ileri gidebilecek bir yer. Limanı, serbest bölgesi ile aslında Mersin ekonomisinin döndüğü yer. Ayrıca buradaki bu zenginliği halka yansıtamıyorsunuz, burada bir sorun var demettir. Biz bunu yansıtıyoruz ve çok daha güzel bir Akdeniz olacak.


AKDENİZ 3,5 YILDA 20 SIRA BİRDEN İLERLEDİ!

Akdeniz ilçemiz Türkiye genelinde ilçe bazında 2017’de 123’üncü sıradayken, şuan 103’üncü sıraya yükselmiş. Yani son 3,5 yılda 20 sıra birden yukarı çıkmıştır. her şeye bir bahane uyduruyorlar, gelsinler buna da bir bahane uydursunlar. Demek ki bizim gelmemiz ile bir şeyler değişmiş ve Mersin’de ikinci ilçe pozisyonuna geçtik. Önümüzdeki bizim yönetimimizle önümüzdeki 3-5 yıl içinde Akdeniz’in Türkiye’de ilk 50’lere girip, daha sonra daha ilerilere geçeceğine eminim. Akdeniz’de bu potansiyel var, bunun için barışı, kardeşliği sağlamak, ekonomiye ve projelere önem ve öncelik vermek lazım. Önce barışı sağladık. İnsanları kucakladık, hiç kimseyi işten çıkarmadık. Herkese kucak açtık. Şimdi de ekonomik gelişmişliği arttırıyoruz ve arttıracağız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA