Tarsus Devlet Hastanesi yeni binasına taşınıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Devlet Hastanesi yeni binasına taşınıyor


 

Haber Merkezi

 

Yapımına 2018 yılında başlanan ve Tarsuslu vatandaşların uzun süredir beklediği 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına taşınma işlemlerine başlandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz; 9 Eylül 2022 tarihinde taşınma işlemlerinin başladığını ifade ederek “2010 yılından itibaren ilimizde hizmet veren kamu hastanelerinin tamamına yakınının hizmet binaları yenilendi. Yeni hizmet binalarımız ile koğuş sistemi terk edilerek içinde banyosu, tuvaleti bulunan bir ve iki kişilik nitelikli yataklardan oluşan sağlık tesislerine sahip olduk. Bunun istisnası Tarsus Devlet Hastanemiz idi. 2018 yılında yapımına başlanan yeni hizmet binasının yapımı tamamlanarak taşınma aşamasına gelindi. Taşınma sürecinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ilk etapta ek binada yer alan hizmet birimlerimizi yeni binaya taşıdık” dedi.

Taşınma sürecinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını söyleyen Ceviz, en kısa süre içerisinde ana hizmet binasında yer alan birimlerin de yeni hizmet binasına taşınacağını belirtti. Süreç tamamlandığında Tarsus’ta yaşayan vatandaşların sağlık alanında hak ettikleri nitelikli sağlık hizmetine kavuşacağına vurgu yapan Ceviz “Tarsus ilçemiz de bu hastanemizin tamamlanmasıyla 544 olan kamu yatak kapasitesi 600’e çıktı. İhtiyaç olması halinde 832 yatağa kadar da kapasiteyi arttırabiliriz. İlçemizde daha önce % 9 olan nitelikli yatak oranı % 100’e çıkmış oldu. Ayrıca 112 poliklinik odası, 96 yoğun bakım, 16 ameliyat salonu ve 880 araçlık otoparkımız mevcut. Tarsus ilçemizin Çukurova bölgesinin merkezi konumunda olması, şehirlerarası otoban yolu üzerinde bulunması nedenleriyle ilçemiz hastanesinde kalp merkezi açılması için de Bakanlığımızdan izin aldık. Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti açısından önem arz eden yeni hastanemizin hemen yan tarafına Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kreş açılmasına yönelik çalışmamız da mevcuttur. Bakanlığımızın desteği ile yeni hastanemizin hekim kadrosunu da daha güçlü hale getireceğiz. Bu bağlamda Sayın Bakanımız, Mersin ilinden açıktan tabip ve uzman tabip atama kurasına 170 hekimin başvuru yaptığını ifade etti. Güçlenecek kadromuz, yeni hizmet binamız ve yeni hizmet birimlerimiz ile Tarsus halkımıza ve Çukurova bölgemize daha iyi hizmet verebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarsuslu vatandaşlarımıza, Mersinimize ve Çukurova bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA