​​​​​​​Mersin’e ihanettir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​Mersin’e ihanettir


 

​​​​​​​Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesinin Mersin’den alınıp farklı bir kente kaydırılmasına tepki gösteren CHP’li Gökçel, “Biz tam yatırıma dönüşeceği zamanı beklerken şimdi Mersin’den kaçırılıyor. Mersin için biçilmiş kaftan olan bu projenin Mersin’den kaçırılması Mersin’e ihanettir” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 9 ve 10. Kalkınma Planı’nda Mersin’de yapılması planlanan Ana Konteyner Aktarma Limanı projesinden Mersin adının çıkartılıp ucu açık şekilde Doğu Akdeniz olarak yer almasına tepki gösterdi. TBMM konuşmalarında Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanına ilişkin yaptığı çağrıları hatırlatan Gökçel, “Milletvekili seçildiğim günden bu yana Mersin’e bu yatırımın yapılması için çaba sarf ediyoruz. Mersin inisiyatifi geçtiğimiz yıllarda STK’larımız, belediyelerimiz, lojistik sektörü Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı’nın yapılmasıyla ilgili çaba gösterdiler” dedi.

 

“MERSİN’E İHANETTİR”

11. Kalkınma planından Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı adının çıkartılmasına tepki gösteren CHP’li Gökçel, “Mersin bir liman bir kenti. Mersin lojistikte Türkiye’nin en önde gelen illerinin başında geliyor. Mersin Ana Konteyner Limanının ÇED raporları çıktı, projesi hazır. Biz tam yatırıma dönüşeceği zamanı beklerken şimdi Mersin’den kaçırılıyor. Mersin için biçilmiş kaftan olan bu projenin Mersin’den kaçırılması Mersin’e ihanettir. Eğer biz Mavi Vatan’a sahip çıkacaksak, eğer biz ağır tonajlı konteyner gemilerinin bizim limanlarımızda daha fazla taşıma yapmasını istiyorsak tüm hazırlıkları yapılmış Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanını yapmamız gerekir” dedi.

 

“AKP’NİN MERSİN İLE BİR ZORU VAR. MERSİN’DEN İNTİKAM ALMA GİBİ BİR DUYGUSU VAR”

10. Kalkınma Planında Mersin’de yapılması planlanan projenin 11. Kalkınma Planı ile birlikte Mersin’den kaçırılmaya başlandığını ifade eden Gökçel, “AKP zaten 11. Kalkınma planı yapılırken art niyetli olduğunu göstermişti. Biz Parlamentoda, basın yayın yoluyla bu limanın Mersin’den kaçırılacağını duyurduk. Mersin’deki STK’lar, başta Büyükşehir Belediyemiz, sivil inisiyatif, milletvekilleri, tek tek isimlerini zikrederek birlikte mücadele edelim, bu yatırım Mersin’den kaçırılmasın dedik. Ama bir duyuyoruz ki; başka yerlerde liman yapımı için ÇED raporuna müracaat edilmiş. AKP’nin Mersin ile bir zoru var. Mersin’den intikam alma gibi bir duygusu var. Ama Mersinli şunu iyi bilsin ki; Biz bu limanı Mersin’e Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı olarak yapacağız. Az kaldı, geliyor gelmekte olan; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanını hayata geçireceğiz” diye tepki gösterdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA