Gururlu gece | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gururlu gece


 

Mersin’de 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Vali Ali Hamza Pehlivan’ın evsahipliğinde, gazi ve şehit aileleri onuruna yemek düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, gazi ve şehit ailelerini 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen yemekli programda ağırladı.

Bir restoranda gerçekleşen programa, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Baro Başkanı Gazi Özdemir, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli,İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Müftüsü Aydın Yığman, İl müdürleri, STK temsilcileri, Gazilerimiz ve Şehit aileleri katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan, programda masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle yakından ilgilendi, hasbihalde bulundu, gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

VALİDEN ŞİİRLİ KUTLAMA

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Vali Pehlivan’ın konuşmaları ile devam etti. Vali Pehlivan konuşmasında; “Bugün, Gaziler Günü’nde davetimize icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sabah çelenk sunma töreni ve arkasından Gaziler Günü etkinliğini hep birlikte gerçekleştirdik. Arkasından il protokol mensuplarımız ve sivil toplum teşkilatı temsilcilerimiz ile birlikte gazilerimizin ve şehit ailelerimizin derneklerini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz vesilesi ile de duygu ve düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Öncelikle bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Malumunuz bugün, 101 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanlarının verildiği gün. Bugün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intihal etmiş olan bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi saygıyla minnetle yad ediyorum. Hayatta olan Gazilerimizden sağlık ve afiyetler, tedavi altında bulunanlara acil şifalar diliyorum.

Kıymetli misafirlerimiz, Gazilerimiz tıpkı şehitlerimiz gibi ‘Ya Şehit olurum ya Gazi’ anlayışıyla yola çıkmış ve gazilik gibi çok ulvi bir mertebeye erişmiştir.  Merhum Mehmet Akif Ersoy, ‘Ordunun Duası’ adlı bir şiirinde; ‘Yılmam ölümden, yaradan, askerim, orduma, ‘Gazi’ dedi Peygamberim Bir dileğim var, ölürüm isterim, yurduma tek düşman ayağı basmasın.” ifadeleri yer almaktadır.

İşte bu milletin evlatları tarih boyunca dualarla yola çıkmış; ‘Ya Rabbi canı cananı bütün varımı al ama beni vatansız bırakma’ niyazında bulunmuştur.

Bu dua ile bu yakarışla bu haykırışla yola çıkan milletimizin kıymetli evlatlarının kimi şehit oluyor kimi gazi oluyor. Şehitlerimizle, şehitlerimizin emaneti olan şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve gazilerimizin aileleriyle gurur duyuyoruz. Allah siz kıymetli gazilerimizi var etsin, varlığınız bütün milletimize devletimize güç veriyor, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip milletimiz, büyük devletimiz, Türk milleti tarih boyunca türlü zorluklarla mücadele etti ve çok şükür hepsinin üstesinden gelmesini de bildi. Bölücü saldırılara, bizi dizüstü çöktürmek hatta bu topraklardan bertaraf etme niyeti ile karşımıza çıkan güçlere karşı mücadele ettik ama niyaz önce bir dörtlüğünü aktardığım şiirde de ifade edildiği gibi, gazi unvanını almış olan bir ordumuz, gazilik unvanı almış olan bir milletimiz, gazilik unvanı almış olan bir devletimiz var. Bu mücadeleler öyle kolay verilmedi, bu unvanlar öyle kolay alınmadı. Nitekim günümüzde de bölücü terör örgütlerine karşı mücadele aynı kararlılıkla devam ediyor. Bugün de milletimizin evlatları da ecdadında aldığı güçle, önceki nesilden aldıkları bayrağı daha yukarılara çıkarmak ve ilelebet, nazlı nazlı, şanlı şanlı gönderde dalgalanmasını sağlamak için mücadeleye kesintisiz bir şekilde devam ettiriyor ve başarıyor. Ülkemize, devletimize,milletimize PKK, FETÖ vs. çeşitli adlar altında saldıranlar müstahaklarını fazlasıyla alıyorlar. Yıkıcı planları başlarına geçiriliyor, yerle bir oluyorlar.

“ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLERİMİZ DEVLETİMİZE EMANETTİR”

Elbette ki biz millet olarak tarih boyunca barışın, huzurun, kardeşliğin bütün dünyada hakim olması misyonuyla hareket etmişiz. Ama birliğimize, beraberliğimize, bağımsızlığımıza kastetme ve yok etme girişimlerine asla müsamaha etmemişiz, etmeyeceğiz. Son 2 hafta içerisinde Şehit olan Mersin'li 2 vatan evladını daha ebediyete uğurladık. Allah o kardeşlerimize rahmet eylesin. Şehitlerimizin varlığı mücadelenin devam ettiğini gösteriyor, onların mücadelesi aslında ve yine içeride de yapmış olduğumuz operasyonlarla terör örgütlerinden inşallah ülkemizin, devletimizin kararlılığıyla,güvenlik güçlerimizin operasyonlarıyla, ilgili kurumların atmış olduğu adımlarla; şehit Ailelerimiz ve gazilerimizin huzurunda bir kez daha ifade ediyoruz ki, tek tek bütün milletimizin her ferdinin dik duruşuyla, omuz omuza mücadelesi ile ve vakti zamanı geldiğinde de sahada göğsünü siper etmesiyle zorlukların üstesinden gelinecek, terör örgütleri tamamen bertaraf edilecektir. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz sadece bugün değil her zaman başımızın tacıdır. Yılın her günü kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Sadece bizim değil sadece kamu kurumlarımızın değil, sizler şehit aileleri, aziz şehitlerimizin emaneti olarak, gazilerimiz de bizatihi kendileri devletimize emanettir. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin daha iyi koşullarda yaşamlarını idame ettirmeleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlıklarımızın her geçen gün kapsamını daha da genişleten çalışmaları var. Bugün derneklere yaptığımız ziyaretlerimiz vesilesi ile de ifade ettim bu destekler, kesinlikle bir şeylerin karşılığı olduğu için değil bizim gazilerimize, şehitlerimize, şehit ailelerimize vefa borcumuzun, minnet borcumuzun tezahürüdür. Bu destekler içtenlikle verilmektedir. Çünkü biz tarih boyunca top yekûn mücadele etmiş bir milletiz. Sırası gelen nöbete gider nöbetini tutar ve kimine Şehitlik nasip olur kimine gazilik nasip olur.

Mersin İlimizde bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi bu ve benzeri ortamlarda sizlerle bir araya gelmekten her zaman gurur ve mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Her İlimizde sayısız gazimiz, şehidimiz var. Mersin İlimizde de 449 şehidimiz, 562 Kıbrıs gazimiz, 49 Kore gazimiz, 270 iç güvenlik terör gazimiz ve 9 da 15 Temmuz gazimiz var. Hepsi dün olduğu gibi bugün de ve yarın da her zaman başımızın tacıdır.” dedi.

Vali Pehlivan konuşmasını, “Tekrar davetimize icabet ettiğiniz için en içten dileklerimi şükranlarımı sunuyor 19 Eylül Gaziler gününüzü kutluyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyor hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” sözleriyle tamamladı.

Yemeğin sonunda edilen dua ile program sona erdi. Vali Pehlivan ve eşi, programın sonunda misafirlerini, katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA