FERAY ŞAHİN’İN AİLESİ ADALET ARIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FERAY ŞAHİN’İN AİLESİ ADALET ARIYOR


 

Mersin’de 2017 yılında özel harekât polisi Fatih Burak Aykul tarafından silahla katledilen üniversite öğrencisi Feray Şahin için isminin verildiği parkta anma etkinliği düzenlenirken aile, kızlarının ölümünün beşinci yılında adalet arayışını sürdürüyor.

Hasan Küçük

 

Mersin’de üniversite son sınıfta okurken, kaldığı evde o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen, 23 yaşındaki Feray Şahin’in katledilişinin 5. yıl dönümünde Mezitli'de isminin verildiği parkta anıldı. Anma etkinliğine baba Bekir Şahin anne Aysel Şahin ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve yakınları katıldı.

Baba Bekir Şahin burada yaptığı açıklamada, Mersin’de üniversite son sınıfta okuyan kızı

Feray'ın 5 yıl önce bugün suçsuz, savunmasız ve masum olduğu halde öldürüldüğünü söyledi.

Feray'ın kadın cinayetlerinin ilki ve sonuncusu olmadığını anlatan Şahin "Feray o sırada Mezitli Belediyesi’nde staj yapan, evimizin tek kızıydı. Bin bir güçlükle okuttuğumuz ve 23 yaşına kadar büyüttüğümüz kızımız maalesef genç yaşta kadına şiddetin kurbanı oldu ve o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından katledildi" dedi.

DELİLLER KARARTILDI İDDİASI

Cinayet sırasında katilin elini yıkadığını, delillerin birçoğu yok edildiğini bazılarının ise

karartıldığını anlatan Şahin,""Ancak tüm bunlara rağmen İstanbul Adli Tıp’ta gelen ve altında 6 tane profesörün imzası olan raporda Feray’ın uzaktan atışla öldürüldüğü belirtiliyordu, bunun yanı sıra Feray’ın tırnakları arasında katilin DNA’sı çıktı. Yine cinayetle ilgili bir başka önemli tespit katilin vücut fotoğrafları ve muayenesi alınmadı, kan incelenmesi yapılmadı. Ama Feray’ınki alındı ancak katilinki alınmadığından karşılaştırma yapılamadı. Bu çok profesyonelce bir iz yok etme, delil karatma ve katili aklama çabasıydı.  

Tüm bu eksikler ne soruşturma sürecinde, nede mahkeme sürecinde araştırılmadı, sorgulanmadı, sorumlular hakkında işlem yapılmadı. Mahkeme eksik delil ve sorgulamalarla devam etti. Hatta yargılama ve soruşturma sürecinde polis olan katili kurtarma yarışana girdiler" dedi.

"KATİL KOMİK BİR CEZA İLE SALIVERİLDİ"

Bunun sonunda katilin 5 yıl 3 ay indirimli komik ceza ile sokağa salı verildiğini anlatan Şahin, "Tam 5 yıldır adalet arıyoruz. Katil 4 Ocak 2019 tarihinden buyana, yani 3. 5 yıldır sokakta hiçbir şey olmamış gibi sokakta geziyor, ailesi ile tatilini yapıyor. Biz ise mezar taşına gidip ağıtımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Cinayetin dosyasının 28 Şubat 2019 yılından buyana Yargıtay'ın tozlu raflarında beklediğini anlatan Şahin, "Ama kızımızın katili sokakta, insanların arasında geziyor. Bunun neresi hak, hukuk, adalet? Acımızı bir kenara bırakarak adalet peşinde koşuyoruz. Suçsuz savunmasız gencecik bir kızı öldürmenin cezası 5 yıl 3 ay gibi bir ceza olamaz” diye konuştu.

 

"MÜEBBET CEZA İSTİYORUZ"

Birçok kadın katili gibi, Feray’ın katili Fatih Burak Aykul’da, ödül gibi cezayla hiçbir şey olmamış gibi gezdiğini anlatan Şahin şunları söyledi: "Katil belki de yeni katliam için, genç bir kızı öldürmek için, her an fırsat kolluyor. Bu sorumluluğu kim alıyor?  Kim bu katili koruyor? Hani Yasalar önünde herkes eşitti. Bu Yasalar katili korumak için mi var? Gencecik bir kızımızın Katiline ağırlaştırılmış müebbet ceza istiyoruz. İşlediği cinayetin cezasını çeksin istiyoruz. Geciken adalet, adalet değil?"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA