Göçmen kuşlar uğurlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Göçmen kuşlar uğurlandı


 

ÇMO, Mersin Kent Konseyi ve Doğa Derneğiyle birlikte, Melemez Köyü’nde göçmen kuşları uğurlama etkinliği düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şubesi, Mersin Kent Konseyi ve Doğa Derneği’yle birlikte, Akdeniz’e bağlı Melemez Köyü’nde göçmen kuşlara uğurlama etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can, “Mersin ilimiz coğrafi konumu sebebi ile Avrupa ve Afrika arasında kuşlar için önemli göç yollarından birisidir” dedi.

 

“ÇEVRE VE DOĞA MERKEZLİ ANLAYIŞ İLE KENTİMİZDE BİR İLK”

Anadolu'nun binlerce yıldır tanık olduğu kuşların göç mucizesinin bu yılki sonbahar göçü dönemini Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi,  Mersin Kent Konseyi ve Doğa Derneği ile birlikte uğurlama etkinliği düzenleyerek Melemez köyünde gerçekleştirdiklerini ifade eden Can şunları söyledi: "Mersin coğrafi konumu ile Avrupa ve Afrika arasında kuşlar için önemli göç yollarından birisi. Özellikle süzülerek göç eden leylek, küçük akbaba, kartal, şahin, atmaca gibi kuş türleri göç yolculuğu sırasında dinlenme ve beslenme yerlerine ihtiyaç duymakta. Bu uzun göç yolculuğunda Mersin il sınırlarımızda dinlenmeleri ve beslenmeleri için uygun yer bulunmakta. Bu önemli göç yolu ve dinlenme alanları Doğa Derneği tarafından tespit edilip envanter çalışması yapılmakta. Koruma ve araştırma çalışmaları devam etmekte. Bu sebeplerden dolayı Avrupa ve Anadolu'dan göçten gelen ve Afrika'ya giden uzun kanatlı göçmen kuşlar için uğurlama etkinliği bir ilki gerçekleştirdik. Nihayetinde; çevre ve doğa merkezli anlayış ile kentimizde bir ilk olarak gerçekleştirilen bu etkinlik ile süzülerek göç eden Kuş göçü sayımlarının yapılması ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturulması açısından oldukça önemli bir farkındalık geliştirme etkinliği olduğunu düşünüyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA