DERYA DEMİR DURUŞMASINDA MÜTALAA ŞAŞKINLIĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERYA DEMİR DURUŞMASINDA MÜTALAA ŞAŞKINLIĞI


 

​​​​​​​Mersin’de eski eşi 2 çocuk annesi Derya Demir’i silahla yarayarak sakat kalmasına neden olan Şerif Aksoy’un ağır ceza alması beklenirken Cumhuriyet Savcısının mütalaasında sanık için ’eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan değil kasten yaralamadan cezalandırılmasını istemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Hasan Küçük

 

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu sakat kalan Derya Demir’in (28) adalet arayışı sürüyor.  Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana gelmişti. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğramış, sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, 5 kez ameliyat olmasına rağmen sakat kalmıştı. Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

AMELİYATLARA RAĞMEN SAKAT KALMAKTAN KURTULAMADI

2 çocukları bulunan çift bu süreçte boşanırken, Şerif Aksoy hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7. Duruşması görüldü. Tayinin çıkması nedeniyle mahkemeye başka bir heyet katıldi. Duruşmaya sanık Şerif Aksoy tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemi ile katıldı. Duruşmada Derya Demir ile avukatları Sevcan Kutbay, Rüya Durudilek, Serap Angay Ülgül ile sanık avukatı Özgür Akdağ hazır bulundu.

 

"SAVCI KASTEN YARALAMADAN CEZA İSTEDİ"

Derya Demir'in ayağındaki kalıcı sinir hasarı ile ilgili adli tıptan rapor istenen rapor dosyaya konurken raporda sağ ayağındaki sağ alt ekstremite işlevinin zayıflaması niteliğinde olduğu belirtildi.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanığın 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan değil kasten yaralama suçundan ceza almasını istedi. Savcının mütalaası sanığın ağır ceza almasını isteyen avukatlar ve Derya Demir tarafından şaşkınlıkla ve tepkiyle karşılandı.

Sanığın annesi S.A. ise oğlu ile Derya Demir'in boşanmasına neden olarak avukat Ruya Durudilek'i göstererek "Bunların boşanmasına siz neden oldunuz" dedi.

Demir'in avukatı Sevcan Kutbay ise sanığın müvekkiline yönelik tehdidinin devam ettiğini belirterek tutukluluğunun devamını istedi.

 

"SANIK GEREKLİ CEZAYI ALMALI"

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek Demir'in avukatlarının mütalaaya ilişkin savunma yapabilmesi için duruşmayı 25 Ekim 2022 günü saat 15.00'e erteledi.

Demir'in avukatı Sevcan Kutbay gazetemize yaptığı açıklada, "Biz öldürmeye teşebbüsten ceza almasını bekliyoruz. Öldürmeye teşebbüs olduğu belli iken savcının mütalaasında yaralamadan ceza istemesi bizi şaşırttı. Dosya açık öldürmeye teşebbüs olduğu belli. Karşı taraf sürekli bacaklarının hedef alınmasının öldürme kastı olmadığını söylüyor. Bütün şarjör boşaltılmış bacakta sinir hasarı oluşmuş. Bacak vücut için önemli bir organ olduğunu söylüyoruz. Sanık gerekli cezayı almalı" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA