MUHTARLAR AYAKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHTARLAR AYAKLANDI


 

Mersin’in Bozyazı, Gülnar ve Aydıncık ilçesinde 6 muhtar söz verildiği halde ortak kullandıkları yollarının Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yapılmamasına tepki gösterdi. Muhtarlar iş başa düştü diyerek kazma, kürek, el arabası ile yol yapım işine girişti.

Hasan Küçük

 

Mersin'de söz verildiği halde bir türlü yapılmayan yol nedeniyle kırsal kesimde bulunan 6 muhtar ilginç bir eyleme imza attı. Bozyazı'nın Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, Tekmen Mahalle Muhtarı Ahmet Gül, Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız, Tekeli Muhtarı Süleyman Fidan ile Aydıncık'ın Pembecik Mahalle Muhtarı Ahmet Doğan ile Gülnar'ın Halifeler Mahalle Muhtarı Adem Tol ve bazı köylüler ortak kullandıkları Halifeler ile Taşoluk köyü arasındaki 5 bin 800 metrelik Kurukonak yolunun söz verildiği halde Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü yapılmadığını iddia etti.  Verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e tepki gösteren 6 köyün muhtarı iş başa düştü diyerek ellerine kazma, kürek, el arabası alıp traktörle söz konusu yere gelip yol yapım işine girişti.

Kazma ile yolun bozuk bölümlerini kazan, traktörle getirdikleri toprağı el arabası ve kürek yardımı ile dağıtan muhtarlar ağaç kütüğünden yaptıkları silindir ile düzeltmeye çalıştı. Köylüler ve muhtarlar bir miktar çalıştıktan sonra söylenen uzun hava eşliğinde somun ekmek ve domatesi yiyerek karınlarını doyurmaya çalıştı.

Muhtarların tepkisinin duyulması üzerine bazı meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri bölgeye giderek muhtarların sorunlarını dinledi.

 

"YOLUMUZUN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Pembecik Muhtarı Ahmet Doğan asfalt yapılmasını istedikleri 5 bin 800 metrelik yolun bir kısmının kendi mahallesi bir kısmının ise Taşoluk Mahallesi sınırları içinde kaldığını söyledi. Söz konusu yolun yaz dönemi mesafeyi kısaltması nedeniyle Bozyazı, Aydıncık ve Gülnarlılar tarafından kullanıldığını anlatan Muhtar Doğan, "Burası iki mahalleyi ve 2 ilçeyi birbirine bağlayan bir grup yolu. Burası zamanında özel idare tarafından açılmış. Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllarca alt yapı çalışmaları yapılmıştır. Geldiğimiz noktada burasının grup yolu olmadığı söyleniyor. Bununla ilgili Aydıncık'ta tespit davası açtım ve tespiti için CİMER'e de talepte bulunduk. Vahap Seçer Başkandan bize vermiş olduğu sözü yerine getirmesini asfaltımızın yapılmasını istiyoruz. Bu kadar mahalleyi temsil eden muhtarlarımızla birlikte bu yolu yapmaya çalışmamız bu yolun önemini göstergesidir" dedi.

"KURU EKMEK DOMATES YEMEKTEN ÇEKİNMEYİZ"

Kuru ekme ve domates yiyerek kameralar karşısına geçen Gözce Muhtarı Baran Aksoy ise "Kuru ekmek domates yiyoruz bundan çekinmiyoruz. Yolu yapıyorum diyerek yapmayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e teşekkür ediyoruz. Anamur, Bozyazı, Aydıncık Belediye Başkanlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi.

"KİMYEYE HAKARET ETME AMACIMIZ YOK"

Yaptıkları eylemde kimseye hakaret etmediklerini ifade eden Aksoy, "Demokrasilerde eleştiri var ise  bizler tüm halkımızın adına talepte bulunuruz" dedi.

Söz konusu yolun Büyükşehir sorumluluğunda olmadığının söylendiğini anlatan Aksoy, "Hangi mahallelerde resmî bir yol var. Belediye başkanları seçim zamanı yapacağız diyerek söz veriyor.

Bu yol iki mahalle arasında ama 21 mahalleye hizmet veriyor. Üreticiler bu yolu kullanıyor. Biz muhtarlar ideolojik saplantı peşinde değil halkımıza hizmet peşindeyiz. Kim yaparsa teşekkür ederiz.

Halkın menfaati için ne gerekiyorsa hazırız. Sesimizi kısmayacağız. Yılan hikayesine dönen bu yolu yaptırmak için kararlıyız. Beton döküp yine yapacağız" dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA