MERSİN EMO’DA OLAĞANÜSTÜ SEÇİM HEYECANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN EMO’DA OLAĞANÜSTÜ SEÇİM HEYECANI


 

​​​​​​​Elektrik Mühendisleri Odası tarihinde bir ilk Mersin’de yaşanacak. Alkan Alkaya’nın topladığı 365 imza ve mahkemenin verdiği karar doğrultusunda Mersin EMO’da 17-18 Eylül’de olağan üstü seçim yapılacak. Olağanüstü kongrede mevcut başkan Uğur Tulay ile seçimi iptal ettiren Doç. Dr. Alkan Alkaya yarışacak. Yönetimi reorganize ettik diyen mevcut Başkan Tulay’a diğer aday Alkaya,

Hasan Küçük

 

 TMMOB'a bağlı Elektirik Mühendisleri Odası (EMO) tarihinde ilk defa olağanüstü kongre Mersin'de yapılacak. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nin Şubat ayında yapılan olağan genel kurulunda uzlaşmanın bozulduğu ve listenin değiştirildiği gerekçesiyle Alkan Alkaya başkanlığında 365 imza toplanarak seçim çağrısı yapılmıştı. Mersin EMO yönetiminin olağanüstü seçimi uygun görmemesi üzerine Alkan Alkaya seçimin yenilenmesi talebi için topladığı imzalarla birlikte EMO Genel Merkezi’ne başvurmuş kabul edilen talep sonrası Mersin EMO’nun 11-12 Haziran 2022 tarihinde olağanüstü genel kurul yapmasına karar verilmişti. Ancak olağanüstü seçim istemeyen Mersin EMO yönetimin başvurusu üzerine Ankara 9. İdare Mahkemesi Genel Merkezin olağanüstü genel kurul yapılması kararında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. EMO Genel Merkezi’nin yaptığı itiraz sonrası ise Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını iptal etmişti. Kararın iptal edilmesi sonrası EMO Genel Merkezi aldığı karar ile Mersin'de 17-18 Eylül'de olağan üstü kongre yapılacak.

 

YÖNETİMDEKİ İSİMLERDEN BİRİ YER ALMADI DİĞERİ YEDEKLER ARASINDA  

Olağanüstü kongrede Uğur Tulay başkanlığında Dinamik Mühendisler grubu Prof. Dr. Caner Özdemir, Veysel Atcı, Ümit Şimşek, Abdülkadir Özcan, Berkcan Gücer, Ramazan Akbaş ile seçime girecek. Daha önce yönetimde bulunan 4 kişi yeniden Tulay'ın listesinde yer alırken Ceyhun Kıran listede bulunmuyor. Ergün Demirsoy ise yedek üyeler arasında yer aldı. 

Yüksel Tezcan, Barış Keskinlıç, Adnan Barışoğlu, Milena Zehhuroğlu, Ethem Vatansever, Durmus Selim Akın'dan oluşan İlkeli Mühendisler Platformu ise 365 imza toplayarak seçimi iptal ettiren Doç. Dr. Alkan Alkaya başkanlığında yarışa katılacak.

Olağanüstü seçim öncesi adaylar gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

 

TULAY: YÖNETİMİ BİRAZ REORGANİZE ETTİK

Seçimlerde yeniden aday olan mevcut başkan Uğur Tulay, olağanüstü bir genel kurul yapacaklarını ifade ederek yönetimi biraz reorganize ettiklerini söyledi. Aralarından ayrılanların olduğunu anlatan Tulay, "Yeni ve değişen bir kadro ile akademik personeli, serbest müşaviri, mühendisi, uzman enerjicisi, içerisinde kamu görevlisi, network uzmanı olan, iyi bir kadro ile üyenin karşısına çıkacağız" dedi.

 

"BEZAY LİSTE İLE SEÇİME GİDECEĞİZ"

Bu dönemin tüm üyeler için daha etkin verimli bir hale döneceğini umduğunu ifade eden Tulay,

"Yasal süreçler zaten tamamlandı sayılır. Biz idari mahkemeden gelen kararı uyguluyoruz. Biz diğer türlü seçim iptal kararı ile ilgili hukuki süreç hala devam. Oradan bir şey çıkıp çıkmaması önemli değil genel merkezin aldığı karar önemli. Genel Merkezi aldığı karar doğrultusunda olağanüstü seçime gidiyoruz. Biz kadrolarımızı yeniledik. Benim başkanlığımda Dinamik Mühendisler diye bir grup oluşturduk. Beyaz liste ile seçime gideceğiz" şeklinde konuştu.

 

"MEVZUAT NEDENİYLE BU SÜRECE GELDİK"

Bundan sonraki süreci birlik, beraberlik içinde artık bu tür şeylere vesile olmayacak bir çalışma düzeni ile yürütmeyi düşündüklerini anlatan Tulay, "Yaşamış olduğumuz sürece mevzuat nedeniyle geldik. Mevzuatta bir çok eksiklikler var. Bu süreçte bunları herkes önüne koyup düşünmesi lazım. Çünkü bu tür şeyler hem üyelere zarar veriyor hem de çalışmalar engelleniyor. Biz 6 aydır görevdeyiz. Bundan önceki dönemlerde tüm üyelerden aldığımız geri bildirime göre 2 yıllık çalışmayı 6 ayda yapmışız. Biz süreci tamamladığımızda üyeler açısından şehir açısından hatta ülke açısından çok verimli bir şube organı haline gelecekti. Bu esnada şubemizdeki değişim dönüşümü de sağlayacaktık. Şu anda bilinirliğimiz, varlığımız odamızın çalışmasına bakıldığı zaman ön plandayız ama bu olağanüstü durumlarla  olmaması lazım. Bunlar biraz zaman kaybı oldu. Bu konuda üyelerimizin daha iyi karar verici hale gelmesi lazım. Bunları bir beğenmemezlik bir eksiklik olarak görmemiz gerekir. Tabi ki hatalar eksiklikler olmuştur. Bu hataları gidermenin yolları odaların organları, kendi kurullarıdır. Buralarda görüşülüp tartışılması gerekir. Bunun komuoyu önünde tartışılmasından çokta memnuniyet duymuyoruz. Bundan muzdaribiz. Bu konular daha çok kendi içimizde kendi organlarımızda çözülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

 

"KİMSENİN KİMSEYİ AYRIŞTIRMADIĞI BİR SEÇİM OLSUN"

Secime kısa bir sürenin kaldığını anlatan Tulay, "Görevimizi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte görevimizi daha iyi yapacağımızı düşünüyoruz. Üyelerimizin bundan sonraki süreçte yönetimine de sahip çıktığını görüyoruz. Seçimde aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Birlik beraberlik içinde, dostluk, arkadaşlık, meslektaşlığın bozulmadığı, kimsenin kimseyi birbirinden ayırmadığı, ayrıştırmadığı bir seçim olmasına diliyorum. Görev sürem boyunca ben bunlara dikkat ettim. Herhangi bir şekilde odamın kamuoyunda tartışılmasına izin vermedim. Kendi organlarımızda bunları yapmayı yeğledim. Bu düşüncelerim hala devam ediyor. Biz meslek odası olarak mesleğimizin gerekliliklerini tartışmalıyız. Ülkenin sorunları ile ilgili, elektrik, elektronik, biyomedikal ile ilgili meslek alanlarımızdaki sorunlarımız konuşmamız lazım. Ülke göndemine getirip çözüm önerileri sunmamız lazım. Bu anlamda bu süreç bizi biraz geri itti" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar seçime iki liste ile gidileceğine dair bilgisi olduğunu belirten Tulay, "Onlarda bizim üyemiz. Kim çıkarsa çıksın farketmiyor. Odası için çalışmasını, üretmesini katkı vermesini bekliyorum" dedi.

 

ALKAYA: TÜRKİYE'DE İLKİ BAŞARDIK

365 imza toplayarak olağanüstü seçim yapılması kararını aldıran ve başkanlığa aday olan Doç. Dr. Alkan Alkaya ise Mersin'de Türkiye'de EMO tarihinde ilk defa olağanüstü genel kurul yapılmasının başarıldığını söyledi. Bunun için bir imza gerektiğini anlatan Alkaya, "Biz 365 imza toplayarak Türkiye'de ilk defa başardık. Yönetmeliğimiz olaganüstü seçim için 5'te bir imza toplanması gerektiğini belirtiyor. Bu 314 imzaya tekabül ediyor ancak biz 365 imza topladık. Olağanüstü bir süreç yaşanıyor şu anda. Listemiz hazır. Biz zaten 6 aydır bu imza süreci ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunları tamamladık. Yönetim kurulu listemiz hazır" diye konuştu.

 

"DEĞİŞİME İLİŞKİN UMUT YEŞERDİ"

Demokrati kitle, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları arasında çok önemli bir şekilde demokrasiyi işlettiklerini anlatan Alkaya, "Bu Türkiye'ye örnek oldu. Mesleğimizi temsil etmek, topluma katkı sunmak için gönüllü olarak buralarda görev alıyoruz. Böyle kişilerin etik değerlere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bir önceki gerçekleştirilen olağan genel kurulda bu davranışın dışına çıkıldı. Bu nedenle 365 kişi imza verdi. O yüzden bunu kabul etmiyoruz. Bu şekilde bir yönetimin bizleri temsil etmesini istemiyoruz denildi. Değişime ilişkin bir umut yeşerdi. Tüm Türkiye'nin gözü özellikle elektrik mühendislerinin ve meslek odalarının gözü şu an Mersin'de. Bu yeşeren umudun filizlenmesini bekliyoruz. Biz secimi farklı kazanacağımızı düşünüyoruz. Çünkü ilk defa bir seçimde oy almaktan ziyade ıslak imza verilerek gidiliyor. Buna ıslak imza veremeyen arkadaşlarımızda eklenince seçimi taçlandıracağımızı düşünüyorum. Zaten şu anki durum bir başarı. Türkiye'de hiç yapılmamış bir şeyi gerçekleştirdik. Tabandan gelen ciddi bir destekle başardık. 17-18 Eylül'deki seçimlerden de başarı ile çıkarak bu süreci taçlandırmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"LİSTENİN KİMLERİN ELİ İLE HAZIRLANDIĞI AŞİKAR"

Diğer listeyi gördüğünü bununla ilgili konuşmak istemediğini ancak listenin kimler aracılığı ile kimlerin eli ile hazırlandığının çok aşikar olduğunu belirten Alkaya, "Başarılar diliyorum. Elektrik elektronik mühendislerine yakışır bir süreci en azından bu sefer gerçekleştirmelerini öneriyorum. Hepimize yakışan bir süreç olsun. Tüm Türkiye'nin gözü burada. Mesleğimizin itibarını biraz yükseltelim. Çıkacak bütün rakiplere başarılar dilerim" dedi.

 

"19 HAZİRAN'DAN BERİ YÖNETİM HAKSIZ BİR ŞEKİLDE OTURUYOR"

Olağan üstü genel kurul kararının alınması çok kolay olmadığına dikkat çeken Alkaya, "Şu an mevcut yönetim 160 oy ile orada oturuyor Biz 365 oy toplayarak seçimin tekrarlanmasını başardık. Bu üyelerin mevcut yönetimin yaptığı davranışlara tepkisi ortaya koyan bir durum. Biz ilk aşamayı başardık. Bu seçim 19 Haziran'da yapılacaktı. Mahkemeye verildi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yürütmenin durdurulması mahkemece iptal edildi. Mahkeme bizi haklı buldu. 19 Haziran'dan bugüne kadarki sürede koltukta oturan yönetim kurulu haksız yere orada. Seçim kararı şu an alındığı ve hukuka uygun olduğuna göre 19 Haziran'dan bugüne hukuka aykırı bir şekilde yönetimin oturduğu tescil edilmiş oldu" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA