Silifke’de doğal gaz sevinci | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de doğal gaz sevinci


 

Silifke’de doğalgaz alt yapı çalışmaları Sarıcalar mahallesinde düzenlenen törenle başladı.

Haber Merkezi

 

İlçe halkının uzun süredir beklediği doğalgaz hattı döşeme çalışmaları Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’un girişimleri neticesinde Aksa gaz firması tarafından ilk kazma vuruldu. İlçenin gelişimi için kilit önem taşıyan ve ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek doğalgaz şebeke çalışmaları Sarıcalar mahallesinde törenle başladı.

Törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Bugün Silifke’miz için önemli bir gün. Bugün de ilçemize doğal gaz getirmenin sevincini yaşıyoruz. Yıllardır yapılamaz denilen ve bir türlü hayata geçirilemeyen projeleri hayata geçirmek bizlere nasip oluyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizde halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. İlk kazmayı vurduğumuz Sarıcalar mahallesinden başlayan doğal gaz hattı ile ilgili çalışmalarımızı Kasım-Aralık ayına kadar 5700 konuta ulaştırmayı planlıyoruz. Aksa doğal gaz firması ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin birinci etabını ise Ocak ayında bitirmeyi hedefliyoruz.  Projemiz planladığımız şekilde yürürse 2023 yılı Ocak ayında yaklaşık 3 bin konuta doğal gaz hizmeti vereceğiz. Tabi ki bu projenin uygulanması sürecinde ara yollarda, sokak ve caddelerimizde çalışmalar nedeniyle bozulmalar meydana gelecektir. Bu konuda Silifkeli hemşehrilerimizden anlayış ve sabır bekliyorum. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu cadde ve sokaklarımızı yeniden asfaltlayacağız" şeklinde konuştu.

 

"35 MİLYONLUK KATKI SAĞLIYORUZ"

Belediye olarak doğal gaz projesinin hayata geçmesi için yaklaşık 35 milyon liralık bir katkı sağladıklarını anlatan Altunok "Doğal gaz kullanımını Silifke’mizin dönüm noktalarından biridir. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın acil ihtiyaç duyduğu doğal gaz projesini hayata geçirerek özellikle kış aylarında görülen kirli hava bundan sonra tarihe karışacaktır. Silifke’miz bundan sonra hayat geçirdiğimiz modern ve kalıcı projelerle daha yaşanabilir bir şehir olacaktır. Siz değerli hemşehrilerimizin de desteğiyle bu enerjiyi tüm ilçe merkezimize ulaştırmak için var gücümüzle çalışacak ve başaracağız. Çok şükür Silifke’de yapılamaz denilenleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz.” dedi.

 

"YIL SONUNA KADAR 23 KİLOMETRE ŞEBEKE MONTAJI YAPACAĞIZ"

Silifke 2022 yılı Doğalgaz altyapı projesi hakkında bilgi veren Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, “Bugün Sarıcalar Mahallesinde başlattığımız doğalgaz altyapı çalışmalarımızı Gazi ve Göksu Mahallerinden gelecek talepler doğrultusunda sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar 23 kilometrelik şebeke montajı yaparak 5 bin 700 adet konutu ekonomik, çevreci ve konforlu doğalgaz ile buluşturmak istiyoruz” dedi. Bölge Müdürü Duman ayrıca, doğalgaza geçiş süreçleri ile ilgili bilgi almak ve ön abonelik başvurularını yapmak isteyen vatandaşları da Silifke Belediyesi Aksa Doğalgaz bilgi masası ve ilgili muhtarlıklara davet ettiğini açıkladı.

Sarıcalar mahallesinde düzenlenen törene Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğlu, AKSA Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, Sarıcalar Mahallesi muhtarı Mustafa Serin, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA