Pakistan’a yardım treni Mersin’den uğurlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Pakistan’a yardım treni Mersin’den uğurlandı


 

Pakistan’a yardım malzemesi taşıyan 5. ’iyilik treni’ Mersin’den uğurlandı. Mersin dahil 18 ilin katkısıyla hazırlanan 633 ton 703 kilogramlık insani yardım malzemesi 28 vagon ile gönderildi.

Haber Merkezi

Pakistan’da meydana gelen sel afetinin yaralarının sarılmasına destek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Mersin Valiliği koordinesinde 18 ilin katkısıyla hazırlanan insani yardım malzemesinden oluşan 28 vagonluk ‘iyilik treni' Mersin'den yola çıktı.

Mersin dahil 18 ilin katkısıyla hazırlanan 633 ton 703 kilogramlık insani yardım malzemesinden oluşan 28 vagon için Tarsus İlçesi Yenice Lojistik Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Müftüsü Aydın Yığman, TCDD Adana Bölge Müdürü Aliseydi Felek AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.

 

“PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YARALARI SARILACAK”

Valimiz Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmasında; “Haziran ayının 14’ünden itibaren yoğun bir şekilde yağan muson yağmurları nedeniyle dost ve kardeş ülke Pakistan'da çok büyük sel felaketleri meydana geldi. Bu afetlerin hasarları çok büyük oldu. Afet nedeniyle yardıma muhtaç duruma düşen Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarının sarılması, gerekli yardımların ulaştırılması hususunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, İçişleri Bakanlığımızın himayesinde, AFAD Başkanlığının genel koordinasyonunda ülkemiz genelinde 81 ilde insani yardım kampanyası başlatıldı.

Bugüne kadar bu kampanya çerçevesinde 12 uçak ve 4 tren dolusu insani yardım malzemesi Pakistan'a uğurlandı. Bugün de Mersin İlimizde 5’inci insani yardım trenini uğurlamak üzere bir araya geldik. Pakistan'da meydana gelen bu afetten 30 milyona yakın insan etkilendi. 600 bin ev yıkılarak kullanılamaz duruma geldi, 1 milyon 300 bine yakın vatandaş da bu evlerden, bu afet bölgelerinden tahliye edilmek zorunda kaldı ve maalesef bu afetlerde bin beş yüze yakın insan da hayatını kaybetti. Ben öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum.

Bugün Mersin İlimizden uğurlamakta olduğumuz trende; toplama Merkezi olarak belirlenen Mersinimizde 18 ilden toplanan yardımlar var. Mersin İlimizle birlikte Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kayseri, Burdur, Antalya, Isparta, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Malatya illerinden toplanan yardımlar bu trenle birlikte bugün Pakistan’a doğru yol alacak.

Bu trende yer alan yardımların miktarını da zikretmek isterim: 30 bin 430 adet gıda kolisi, 560 ton 382 kilograma; 5 bin 478 adet hijyen kolisi 43 ton 321 kilograma tekabül ediyor. 5 bin adet un paketi yani 25 ton da un gönderiyoruz. Toplamda 633 ton 703 kilogramdan oluşan 40 bin 098 gıda kolisi, hijyen kolisi ve un paketini 28 vagon ile birlikte devlet demiryollarımıza ait tren ile birlikte bugün uğurluyoruz. Tabii bu yardım malzemeleri ile birlikte dualarımızı ve iyi dileklerimizi de gönderiyoruz.

 

“TRENİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN”

Pakistan, bizim tarihimizde dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin çok sağlam bir şekilde kendini gösterdiği karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmanın yaşatıldığı bir ülke. Özellikle de Kurtuluş Savaşı yıllarında o zor zamanlarda maddi ve manevi desteğini bizden esirgemeyen Pakistanlı kardeşlerimizin bu yardımlarını hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bugünler yardımlaşma ve dayanışma günleri. Ülkenin üçte ikisine yakın coğrafyayı etkilemiş olan bu afete ülkemizin ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile yardımda bulunmak suretiyle bir nebze olsun onların yarasını sarma hususunda vicdani ve insani sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Necip milletimiz tarih boyunca, dünyanın neresinde olursa olsun, mağduriyet yaşayanın yanında olmuştur. Bu alicenaplığını bugün de göstermektedir. Destek veren bütün kişi ve kurumlara,hayırseverlerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Pakistanlı kardeşlerimize bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi, can kayıplarından dolayı da başsağlığı dileklerimizi ifade ediyorum. Trenimizin yolu açık olsun ve ülkemizin, vatandaşlarımızın iyi dilekleriyle birlikte inşallah bir an evvel yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaşsın” dedi.

İl Müftüsü Aydın Yığman’ın okuduğu duanın ardından, insani yardım malzemelerini taşıyan “İnsani Yardım Treni” Vali Pehlivan’ın verdiği işaret ile Pakistan’a doğru yola çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA