MECLİSİN İTİBARI İKİ PARALIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSİN İTİBARI İKİ PARALIK!


 

​​​​​​​İmar rantı suçlamaları nedeniyle gerilen Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Başkan Seçer’in acı itirafı damga vurdu: “İmar planları konusunda meclisin itibarını korumak zorundayız. Meclisin prestij kaybını ben görüyorum. Kamuoyu üzerindeki algımız kötü”.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in yıllardır kanayan yarası olan Burhanettin Kocamaz döneminde başlatılan ve bugün Vahap Seçer döneminde devam etse de sonuçlandırılamayan imar planları ile belli çevrelere sağlanan rant iddialarının özellikle Büyükşehir Belediye Meclisi’nin itibarına darbe vurduğu acı itirafla gözler önüne serildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer acı gerçeği ağzıyla itiraf etti.

Yenişehir’in birinci ve ikinci etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu”na gelen itirazlar üzerine yaşanan tartışmalar Mersin’de imar rantından belli kesimlerin yararlandığı endişesinin gerçekliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ranta karşı olmadığını, ancak adaletli rant için çalıştığını söyledi. Ancak meclisin zan altında kaldığını, itibarının sarsıldığını savunan Seçer, “İmar planları konusunda meclisin itibarını korumak zorundayız. Meclisin prestij kaybını ben görüyorum. Odalar benimle görüşüyor. Kamuoyu üzerindeki algımız kötü. Bunu düzeltmek zorundayız.

Oy birliğiyle geçmeyen planlar şaibeli olabilir. Ortak karar alalım, neyse arkasında duralım diyorum. Meclisin imajı sarsılıyor. ‘Planlar teknik olarak tartışılmaktan, meclis üyelerinin özgür iradesinden öte, parti merkezlerinin, il başkanlarının, yetkilerinin kararları doğrultusunda alınıyor’ deniliyor. Meclisin itibarını iki paralık ettiğimiz noktada hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA