ÇAVAK’A TOPLU KONUTA YENİŞEHİR FRENİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAVAK’A TOPLU KONUTA YENİŞEHİR FRENİ!


 

​​​​​​​Hükümet TOKİ eliyle ucuz konut projesiyle gündem olurken Mersin’de Çavak’a yapılmak istenen projenin Yenişehir Belediyesi’nce dava açılarak engellenmesi tartışma konusu oldu. Merkezi hükümetin Mezitli Bozön’de de benzer bir çalışmaya imza attığını anımsatan AKP’li İsmail Yerlikaya, Yenişehir Belediyesi’nin Çavak’taki engellemesinin vatandaştan tepki çektiğini söyledi. CHP’li Başkan Özyiğit ise, “Bize sorulmadı” diyerek davanın arkasında olduklarını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Eylül ayı olağan toplantı dönemini birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.
Mecliste AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya, TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi’nin detayları belli olurken, Mersin’de yatırımların engellenmesini eleştirdi.

Yerlikaya, Mersin’in Mezitli ilçesi Bozön bölgesinde 53 dönümün orman alanı dışına çıkarılması için cumhurbaşkanlığı kararnamesi imzalandığını anımsattı.

 

YENİŞEHİR KONUT PROJESİNE KARŞI DAVA AÇTI

Ayrıca benzer bir kararnamenin de Yenişehir ilçesi Çavak Mahallesi’nde ki 215 dönümlük orman vasfını yitirmiş alan için de imzalandığını anımsatan Yerlikaya, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile işlemler başlatıldı. Mersin için sevindirici bir durum. Ama duyduğum kadarıyla vatandaştan tepkiler geliyor, Resmi Gazetede yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptali için Yenişehir Belediyesi dava açmış.

Biz Mersin olarak kentsel ve yerinde dönüşümde zaten çok gerideyiz. 45 evlerin olduğu bölge yıllardır yapılmayı bekliyor.

Daha önce Şehir Hastanesi’nin doğu tarafında bir alan vardı bin konutluk bir proje yapılması için. Arazi kıymetli dendi ama dar gelirlinin konut sahibi olmasının ne sakıncası var?

Yenişehir Belediyesi sınırları içinde oysa çok sayıda tarım alanını imara açtık biz.

Prosedür olarak 215 dönüm ormandan çıkarıldığı için Milli Emlak, Hazine’ye iki katı yer veriyor” dedi.

 

EĞRİÇAMDA DÖNÜŞÜM ‘CAMİ’YE TAKILDI

Yenişehir Belediye Başkanı CHP’li Abdullah Özyiğit ise konuyla ilgili cevabında ilk olarak Eğiriçam Mahallesi’nde 4 yıldır imza bekleyen kentsel dönüşüm projeleri olduğunu anımsattı. 

“Belediyemiz kentsel dönüşüm konusunda 2018 yılından beri içinde bir tane cami bulunması nedeniyle Eğriçam Mahallesindeki dönüşüm projesine Çevre Bakanlığından onay bekliyor. Bir imza almış olsak Eğriçam bölgemizde kentsel dönüşümü tamamlamış, vatandaşlarımızın yeni konutlarda oturmasını sağlamış olacaktık.

4 yıllık bir süredir bu imza maalesef bize verilmiyor. Zaman zaman Ayrım gözetilmediği, her belediyeye eşit davranıldığı ifade ediliyor. Bu konuyla ilgili girişimlerimiz sürüyor, kapı aşındırıyor, çaba gösteriyoruz ama sonuç alamıyoruz” dedi.

 

“ÇAVAK PROJESİ BİZE SORULMADI, DAVA AÇTIK”

Çavak’ta ki konuyla ile ilgili ise kendilerine danışılmadan projeye start verilmesine tepki amaçlı dava açtıklarını ve arkasında olduklarını söyleyen Özyiğit, “Bu kent bizim, bu kentte biz yaşıyoruz. Bu kenti yönetme görevi de bize verildi. Meclisimiz ile beraber bu kentte nerede ne yapılacağına dair kısa orta, uzun vadeli planlarımız var. Böyle planlar içinde merkezi idarenin böyle bir tasarrufu noktasında bize Yenişehir halkına danışılmadı. Bizde bu işlerin az çok örneklerini görüyoruz.

Burada bir yerel yönetim olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Burada bir planlama yapılacaksa bir tane memur gelip de bu projeyi anlatmamış. Ben oranın ne yapılacağını kimin motivasyonu ile ormanlık alandan çıkıp, konut alanına dönüştürüldüğünü bilmediğimden ve muhtemel olumsuzluğu engellemek adına, orman olarak kamunun elinde kalması noktasında bu davayı açtık. Davamızın da takipçisi olacağız.

Tüm alanları konut yapmak suretiyle bu kente iyilik yapmış olmayız. Kentsel dönüşüme önem vererek kenti ileriye taşırız. Yenişehir’de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan çok alan vardı.

Biz yerel yönetimlerin dışında yapılan davranışları onaylamıyoruz. Bu işten bizim de, kentin de, Yenişehir halkının da haberinin olması gerekirdi” dedi.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA