TİSAN’DA İMAR ISRARI KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİSAN’DA İMAR ISRARI KAZANDI!


 

​​​​​​​Geçen ay kabul edilen, Yeşilovacık ile Tisan koyunda yapılaşma yoğunluğunu artıracak imar planı değişikliği kararının Büyükşehir’deki ısrar oylamasında Cumhur İttifakının sandalye üstünlüğü ile yine aynı karar alındı.

HEDİYE EROĞLU

 

MHP’li Silifke belediyesi yönetiminin, Akkuyu Nükleer Santrali ile bölgede artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için hız verdiği imar planlarının Tisan’daki tartışmalı uygulamaları gündemdeki yerini koruyor.

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Ağustos ayı toplantısında kabul edilen Silifke’ye bağlı Yeşilovacık ile Tisan koyunda yapılaşma yoğunluğunu artıracak imar planı

değişikliği AKP ve MHP oylarıyla kabul edilirken CHP’li üyeler imar değişikliğine itiraz etti.

İtirazlar çerçevesinde Meclisin Eylül ayı olağan toplantı dönemini birinci oturumunda kararı veto eden Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, ısrar oylaması yaptırdı. 

 

SEÇER’E YANDAŞ BASIN TEPKİSİ

Konuyla ilgili Silifke Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Sadık Altunok, hizmetlerinin engellenmeye çalışıldığı iddiasını yineleyerek, söz konusu karara ilişkin oylamanın yeniden yapılmasına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i, yandaş medya ile beraber olmakla eleştiren Altunok, “Olmadık işlerle karşı karşıya geldik. Sizi esefle kınıyorum” dedi.

Seçer ise Altunok’a tepki göstererek, “Yandaş basınla beraber diyerek, benimle ilgili söyledikleriniz çok hoş olmadı, sana yakıştıramadım. Benim işim gücüm yok basına ‘bunu böyle yap’ diyeceğim. Kamuoyunun dikkatini çeken bir konu. Bir belediye başkanının bu tarzda keskin cümlelerle suçlaması doğru değil” dedi.

 

“RUHSAT VEREMİYORUZ”

Başkan Sadık Altunok ise “Şahsınızda demiyorum. Sizin bulunduğunuz parti arkadaşlarınızla beraber bu olmayacak bir iş, tüm gazetelerde basın yayın sosyal medyada gündem oldu. Tartıştığımız konunun meclise gelen konuyla alakası yok. Yeşilovacıklı hemşerilerimizin yüzlerce parseli var, 2 yıldır bekliyorlar.

Üzülüyorum. Hepsi mi Silifke’ye denk gelir? Geçen dönemde aynısı oldu. Tahmini bütçeyi bile burada insanlar oylamamaya çalışıyorlar. Bizim hizmetlerimizin önüne geçilmeye çalışıldığına inanıyorum. Biz bu konuyu yanlış oyluyorsunuz yarın karşı taraftaki mülk sahibi mahkemeye verse ne olacak? Ben bunu daha önce aldım. İnanın gerçekten çok zor durumdayız. Narlukuyu’da Susanoğlu’nda ruhsat veremiyoruz” dedi.

 

“ÖNCE 1/5 BİN ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI YAPILMALI”

CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel ise itirazlarının yasal ve teknik gerekçelerine dair detaylı bir açıklama yaparak, “Bu konu öyle bir noktaya geldi ki, Silifke Belediye Başkanlığımızı, Silifke’ye bir düşmanlığımız varmış gibi çok hiddetli tepki koyuyor. Ama böyle bir şey yok.

Tisan’da 1/1000 bin ölçekli planların durumu irdelenmelidir. Tisan’da ki tüm planlar Taşucu belediyesince onaylanmıştır. Ama onay tarihi önem arz etmektedir. Onama tarihlerine göre uyguma yapılabilir. Bu kapsamda kısmi yapılaşma tespiti yapılmadan mevzuaten inşaat ruhsatı verilmez. Bölgenin mevcut durumu 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı yoktur. İvedilikle Nazım İmar Planı yaptırılmalıdır.

Bu bağlamda bir önceki mecliste kabul edilen imar planı hükümlerinin yeniden meclise getirilmesi bir fırsat olarak kabul edilerek, Nazım İmar Planı için karar alınmalıdır. Kısmi yapılaşma tespitinin de yapılması zorunludur. Burada teknik bir sorun olduğu için hukuken bu olmaz diyoruz. Yoksa bizim ne Tisan’a ne Silifke’ye karşı özel bir tutumumuz yoktur” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI ORMANLARI İMARA AÇTI’ DENİLİYOR”

Silifke Belediyesi’nin MHP’li üyesi Rahmi İlik ise “Tisan mevzusu uzadı. Tezviratlı haberler yayınlanıyor, imar konusunda uzman meclis üyelerince yapılıyor. Deniliyor ki ‘Cumhur İttifakı ormanları imara açtı’ deniliyor.  Burası hangi tarihte imara açılmış daire başkanı söylesin. Tuncay bey, Kıyı Kanuna aykırı olarak imar yapıldığını ima etti. Bu imar planı geçtiğinde bizzat Mahmut başkan ve ben Kıyı Kanuna uygun ruhsat verilmesi için plan notu verdik. Biz bunu daha önce de anlattık” dedi.

 

“ENGELLEMİYORUZ”

Başkan Vahap Seçer ise “2017’de çevre bakanlığı tercihli turizm alanlarında, turizm alanı ibaresini kaldırdı diyorlar. Buranın 1/5 binliklerinin yapılması lazım ancak ilçe belediyesi kısmi yapılaşma kararı alacak ki biz bunu yapalım. Tüm mesele burada kilitleniyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Mustafa Solak da, “Kısmi yapılaşa alınmazsa biz mecburen kıyıyı ilk 50 metreyi park ikinci 50 metreyi günübirlik mesire alanı olarak göstermek zorundayız ki o zamanda buradaki siteler sıkıntı yaşar.

İlçe belediyesi konut yüksekliğini belirlemek için plan hazırlamıştı. Ancak bu planlarda ilçe belediyesi sadece konutları belirlemesi gerekirken konutların dışında da plan tadilatları yapmış” dedi.

Başkan Altunok ise “Arkadaşlar bizimle eğleniyor. Bizim konumuz Turizm Tercihli Alandaki katlar” dedi.  

Vahap Seçer ise “Öyle bir laf ettin ki, bu yanlış oldu. ‘Beni engelliyorsunuz’ derseniz beni kamuoyunda rencide etmiş oluyorsunuz. Sen ne zaman ‘başkanım’ dedin aradın geldin de ben sana engel oldum. Silifke bizimde ilçemiz, biz de hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz.

Sadık Altunok ise “Hizmet ettirmemek için uğraşıyorlar, başka bir dertleri yok” dedi.

CHP’li Ali Dinsever de, “Silifke Belediye Başkanı orada bazı yurttaşların sorununu çözmek için işine girmiş, iyi niyetli hareket ettik ama yasal tartışmalar girmeden geldiğimizi aşamada sorun var. Bulunan formül aslında sorunu daha köklü hale getirecek. Bu oylama ile düzenlemenin geçmesi halinde bir yurttaşın açacağı dava bu iş içinde çıkılmaz hale gelir ve çözümü daha da uzatır. Gerçekten sorun çözmek istiyorsak bunun tekrar gözden geçirilmesi gerekir” dedi. 

Başkan Vahap Seçer ise “Biz de katkı sunalım, sorunu çözelim. Mesele yapılaşma, kat yüksekliği değil, bundan sonra doğru yapılması. Hepimizin hassasiyeti aynı, bu güzelim yerlerin betonlaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Rant para, kazanç uğruna oraların göz göre heba edilmesine hepimiz karşıyız, sen de karşısın ama teknik olarak anlaşamıyoruz” dedi.

 

KABUL EDİLDİ

Müzakerelerin tamamlanması ile oylamaya geçildi. Geçen ay alınan kabul edilen karar için ısrar aranan oylamada Cumhur İttifakı’nın mecliste sandalye üstünlüğüne sahip olması sonucu teklif Silifke Belediyesi’nin istediği şekilde kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA