MERSİN’E 3 BİN 972 SOSYAL KONUT YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E 3 BİN 972 SOSYAL KONUT YAPILACAK


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası TOKİ’nin Mersin’de 3 bin 972 sosyal konut yapacağı bildirildi. Mersin’de ucuz konutlardan 2 bin 122’si kent merkezinde, 400’ü Mut’ta, 400’ü Silifke’de, 400’ü Tarsus’ta ve 650’sinin ise Toroslar’da yapılacağı bildirildi.

Hasan Küçük 

 

Dar gelirli aileleri ve gençleri ev sahibi yapmak için hazırlanan TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesinde detaylar belli oldu. TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi'nin hangi illerde yapılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında belli oldu. Sosyal konut projesi kapsamındaki konutlardan Mersin’de merkezde 2 bin 122, Mut’ta 400, Silifke’de 400, Tarsus'ta 400 ve Toroslar’da 650 olmak üzere toplamda 3 bin 972 sosyal konut yapılacak. Başvurular 14 Eylül'de başlayacak ve Ekim ayının sonuna kadar sürecek.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 20 yılda Türkiye’yi her alanda olduğu gibi, konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle ve projelerle buluşturduklarını belirterek TOKİ vasıtasıyla yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini kaydetti. Çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, stadyumlar, her kesimden insan için yüzlerce sosyal ve kültürel tesisi ülkeye kazandırdıklarını alatan Erdoğan, “Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihî ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik.  Bizi mazimizle buluşturan, yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi, dükkânlarımızı, meydanlarımızı en emin şekilde geleceğe taşıyacak adımlar attık” dedi.

Kampanya ile ilgili bazı ayrıntıları paylaşan Erdoğan şunları söyledi: "2003 başından itibaren ürettiğimiz sosyal konut sayısını 2 milyona, diğer projelerle birlikte bunların içerisinde oturan vatandaş sayımızı da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin ismini de, ‘İlk Evim’, ‘İlk İş Yerim’ olarak belirledik.” İlk etap konutlardan 50 binini İstanbul’da, 18 binini Ankara’da, 12 bin 500’ünü İzmir’de, 10 binini Gaziantep’te, 8 bin 650’sini Bursa’da, 7 bin 500’ünü Konya’da ve 4 bin 500’ünü Kayseri’de inşa edeceğiz. Diğer illerde de nüfuslarına göre değişen sayılarda konut inşası gerçekleştireceğiz"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA