Vali Pehlivan Mersin Bilim Köyü’nü ziyaret etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan Mersin Bilim Köyü’nü ziyaret etti


 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Mezitli’deki Bilim Köyü’nü ziyaret ederek teleskop ile ay gözlemi yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile tarihi 1928 yılına dayanan eski yapıyı Mersin Valiliği, Mezitli Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı destekleri ile restore edilerek hayata geçirilen Mersin Bilim Köyü’nü ziyaret etti, Teleskop ile ay gözlemi yaptı.

Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, öğrenci ve velilerinin katıldığı etkinlikte Vali Pehlivan, Mersin'de dezavantajlı çocuk ve gençlerin bireysel gelişimlerini destekleyerek onların sosyal aktivitelere katılımlarının arttırılmasında önemli rolü bulunan Mersin Bilim Köyü’nde incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’dan bilgiler aldı.

Bilim ve teknoloji eğitimine yönelik Maker Atölyeleri, Z Kütüphane, Gökyüzü Gözlemevi, Robotik Kodlama Atölyeleri ve Bilimsel Gösteri deneylerinin yapılabildiği bilişim destekli Mersin Bilim Köyü’nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Pehlivan, bilim atölyelerini gezerek teleskop ile ay gözlemi yaptı.

Öğrenci, öğretmen ve velilere 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Pehlivan, öğrencilerle sohbet ederek günün anısına fotoğraf çektirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA