KADINLAR BAŞ EĞMEYECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR BAŞ EĞMEYECEK


 

BARIŞ ÇOBAN

 

Kadın cinayetlerine, hak ihlallerine, işkence haberlerine her gün bir yenisi eklenirken Mersin Kadın Platformu, bir ez daha mücadeleden vazgeçmeyeceğini haykırdı. Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan platform adına konuşan Zeynep Kaya, “Kadınlar baş eğmeyecek” mesajı verdi.

 

“HER KADIN CİNAYETİ, KADINLARIN YAŞAM HAKKINA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR”

“Haksızlığa, hukuksuzluğa asla boyun eğmeyen kadınlara selam olsun” diyen Kaya, “Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün katlanarak artmakta olan toplumsal bir yara haline gelmiştir. Kadınlar sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan, öldürüldükçe ismi gündem olan hastaglardan ibaret değildir. Her kadın cinayeti, kadınların yaşam hakkına yapılmış bir saldırıdır. Daha 10 eylülde kentimizde boşanmak istediği için katledilen Dilek Karaman da hayallerinden, çocuklarından ailesinden koparmış ve katledilen kadınların isimleri arasına girmişken, iki buçuk yaşında onuncu kattan şüpheli bir şekilde düşen çocuğun yakınlarının olayı kapatmaya çalışması erkek zihniyetinin ağır bir şekilde kadın ve çocuklar üzerinde hakimiyetini sürdürmeye çalışırken, erkek devlet zihniyetinden güç alarak hayatta kalmaya devam etmektedir.

 

“SİYASAL FİKİRLERİNİZİ BİZLER ÜZERİNDEN UYGULAMADAN, SİYASET YAPMAKTAN VAZGEÇİN”

Erkek devlet yargısının yöneticileri ve siyasi erklerinin söylemleri ile hedef gösterilen kadınlar, çocuklar ve Lgbti'ler her geçen gün daha fazla tehlike altına girmektedir. Katledilen Kadınlar, Lgbti'ler bedeni ve emeğini ganimet olarak gören kaynağı ne olursa olsun siyasal fikirlerinizi bizler üzerinden uygulamadan, siyaset yapmaktan vazgeçin.

AKP /MHP ittifakının seçim oyunlarının birer parçası olan halkları birbirine uzaklaştırma ve kaos yaratma oyununu son süreç te iptal edilen konserler tiyatrolar halkın kendini özgürce ifade edebileceği alanları daraltarak birbirinden uzaklaştırma sormayan sorgulamayan bir tip yaratma çabası sonucu ile birlikte halkın kendi seçme ve seçilme hakkına da müdahale ederken seçilmiş milletvekili Semra Güzel’in yakalama şekli bizlere onun şahsında gösterdiği tutum kadınların iradesizleştirmek ve kendisi gibi olmayanın kabullenmek yerine ötekileştiren bir yaklaşımın bariz örneğidir. Ters kelepçe ile saçlarından çekerek başının öne eğdirmeye çalıştırılması kadın iradesini hiçe saymaktır.

Ancak bu iyi bilinmelidir ki biz kadın örgütleri ülkemizde özgür, eşit, etnik, inançsal, ve cinsiyet ayrımı olmadan demokratik bir ülkenin özlemenin mücadelesini her alanda veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Biz kadınlar olarak her gün artan kadın cinayetlerine sesiz kalmayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA