Anamur taşkın riskine karşı korunacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur taşkın riskine karşı korunacak


 

Haber Merkezi

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Mersin'in Anamur ilçesinde yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı koruyacak çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DSİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak için sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkılırken, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için de çalışma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, bu çerçevede Mersin'in Anamur ilçesinde 'Dragon Çayı ve Çeltikçi Deresi Islahı 1. Kısım' işinin devam ettiğini, proje çerçevesinde taş tahkimatının tamamlandığını ve ıslahının gerçekleştirileceğini söyledi.

Oluşabilecek taşkın zararlarının önüne geçilebilmesi maksadıyla projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Akca, “Dragon Çayında trapez kesit taş tahkimatı ve beton ağırlık duvar tipinde ıslah inşaatı yapılmaktadır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Anamur ilçe merkezinin ve tarım alanlarının olası taşkınlardan korunması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA