KAVGA DEĞİL İCRAAT YAPIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAVGA DEĞİL İCRAAT YAPIN!


 

Yönetimin CHP’li Vahap Seçer’de, sandalye üstünlüğünün ise AKp-MHP’de olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yoğun bir meclis gündemi varken, sık sık tartışmalarla tansiyonun yükselmesi nedeniyle önemli konulara ilişkin kararların siyasete kurban gitmesi endişesi artıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi bugün Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılacak.

Birimlerden gele 25 konunun görüşüleceği toplantıda, komisyonlara havale edilen 17 konu da görüşülecek.

 

AYDINCIK’A MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Toplantı Aydıncık Belediye Başkanlığı’nın Aydıncık Mahallesi, 3857, 3858, 3859 ve 3860 parsellerde ‘Millet Bahçesi’ yapımına yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi ile sürecek.

 

ERDEMLİ, SİLİFKE, MUT EK BÜTÇE İSTİYOR

Meclisin dikkat çeken başlıkları ek bütçe talepleri olacak. Mecliste Erdemli, Mut ve Silifke Belediye Meclislerinin 2022 Mali yılı ek ödeneği ile ilgili teklifleri de görüşülecek.

 

İSTİKLAL CADDESİNDE TABELALAR DEĞİŞECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Akdeniz İlçesi, İstiklal Caddesi’nin Tren Garı ile Özgür Çocuk Parkı kavşağı arasında bulunan kısımda yol düzenleme projesi hazırlanmış olup; proje alanında zemin katta yer alan dükkanlarda tabela ve gölgelik düzenlemesi yapılması planlandığından proje alanında yer alan dükkanların tabela ve gölgelik yapım masraflarının tamamının, 5393 sayılı kanunun 73. maddesine göre belediye tarafından karşılanması ile ilgili konunun görüşülmesi de öne çıkacak konulardan olacak.

 

KONSER VE TİYATROLAR ÜCRETLİ HALE Mİ GELİYOR?

Mecliste 2022 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın gelir kalemlerine “Konser Bilet Ücreti” ve “Şehir Tiyatroları Bilet Ücreti” eklenmesi ile ilgili tekliflerde görüşülecek. Bir diğer gündem ise 2022 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince talep edilen belgeler için ücret eklenmesi ile ilgili konunun görüşülmesi olacak,

Toplantıda mülkiyeti büyükşehire ait, 1. derece sit alanı içerisinde bulunan Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi 4386, 4385, 4384, 4383, 4382 parsel nolu toplam 341,81 m² yüzölçümlü 5 adet taşınmazın, Soli Pompeipolis antik kenti bilimsel kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 5 yıl süre ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi ile ilgili kon da ele alınacak,

 

TAŞUCU’NDA KAFETERYA İŞLETME İPTALİ

MBB Denizkızı Turizm A.Ş.’nin talebi doğrultusunda; Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.07.2020 tarihinde işletme hakkı şirketlerine verilen Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi, 2964 nolu parsel üzerinde bulunan 27 metrekare kapalı, 70 metrekare açık alana sahip çay bahçesi-kafeteryanın işletme hakkının iptal edilmesi ile ilgili konu da görüşülecek.

 

YEŞİLOVACIK İTİRAZLARI BÜYÜKŞEHİR’E GELİYOR

Mecliste son olarak 2022 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesinde yer alan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın gelir kalemlerine “Hobi Parkı Aylık Kiralama Ücreti” eklenmesi ile ilgili konunun görüşülmesi ve Meclis’e iade edilen; Silifke İlçesi, Yeşilovacık Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine gelen itirazların değerlendirilmesi ele alınacak.

 

MHP’Lİ ANAMUR’A EK BÜTÇE ONAYI

Mecliste komisyonlardan gelen 17 gündem maddesi görüşmeleri ise MHP’Lİ Anamur Belediyesinin 2022 mali yılı için 97 milyon 20 bin TL’lik ek ödeneği ile ilgili başlayacak.

Komisyonlardan onay alan teklin meclise de kabul edilmesi bekleniyor.

İkinci olarak mecliste Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesi sınırları içerisinde kat yüksekliği belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu'na (Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.02.2022 tarihli ve 86 sayılı kararı) gelen itirazlar ile ilgili konu ele alınacak. Komisyonlardan onay alan teklin meclise de kabul edilmesi bekleniyor.

 

ANAMUR’UN TALEBİ İADE EDİLEBİLİR

Ayrıca Anamur İlçesi 1. Etap (Merkez, Ören, Bozdoğan, Kaşdişlen Bölgeleri) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’na (Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.06.2022 tarihli ve 288 sayılı kararı) gelen itirazlar ile komisyonların kararı ele alınacak.

Komisyonlarda DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün uygun görüşünün olmadığı tespit edildiğinden idaresine iadesine karar verilen konunun meclisten de iade ile dönesi bekleniyor.

 

MEZİTLİ’YE TRAFOA ONAYI

Öte yandan Mezitli Belediye Meclisi'nin; İlçesi Fatih Mahallesi (Tapuda Yenişehir İlçesi Çiftlik Mahallesi) 1158 ve 1161 parsellerin doğusunda yer alan Park Alanına “Trafo Alanı” işaretlenmesine ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen konunun komisyonlarda olduğu gibi mecliste de idaresinden geldiği şekliyle kabulü bekleniyor.

Yine Mezitli Belediye Meclisi’nin; Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi, 938 ada 10 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklif de ele alınacak.

Konunun komisyonlarda olduğu gibi mecliste de idaresinden geldiği şekliyle kabulü bekleniyor

Silifke Belediye Meclisinin trafo alanı işaretlenmesine yönelik talebi de meclise gelecek.

Ayrıca tapuda Yenişehir İlçesi, Bahçe Mahallesi 506 ada 34 parsel numaralı taşınmazın Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından “İdari Bina ve Hizmet Birimi” olarak kullanılmasına komisyonlar onay verirken, mecliste de kararın bu yönde çıkması bekleniyor.

Yine Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi, 231 ada 8 parsel numaralı taşınmazın “Belediye Hizmet Alanı - MBB Kültür Merkezi” olarak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına işaretlenmesi ile ilgili teklifin de komisyonlarda olduğu gibi mecliste de kabul edilmesi öngörülüyor.

 

AKDENİZ’İN TEKLİFİNE KOMİSYONLARDAN RED

Akdeniz Belediye Meclisi'nin 07.07.2022 tarihli ve 119 sayılı kararı ile görüşülen; mülga Yenitaşkent Belediye Meclisi'nde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan notu değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda görüşülen teklif ise idareye iade edilme kararı ile meclise gelecek

 

YENİŞEHİR VE TOROSLAR’A ONAY

Mecliste  Yenişehir Belediye Meclisi’nin, Menteş Mahallesi, 2371 ada 7 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili teklifi, Toroslar Belediye Meclisi’nin “Toroslar 3. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili teklifi ve yine Toroslar’ın 9. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’na ilişkin tekliflere komisyonlar onay verirken, meclisinde aynı şekilde konuları kabul etmesi bekleniyor.

Ayrıca Erdemli Belediye Meclisi’nin Kargıpınarı Mahallesi, 174 ada, 2 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de komisyonlarda kabul edilirken, kararın mecliste de bu şekilde çıkması bekleniyor.

 

MÜFTÜ DERESİ PROESİNE YARGI FRENİ

Öte yandan toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin Müftü Eresi ile ilgili düzenlemesine karşı Halil İbrahim Yiğit isimli vatandaşın yargıya gitmesi sonucu Mersin 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı da ele alınacak.

Komisyonlar mahkeme kararı kesinleşinceye kadar, İmar Uygulaması, İmar Durumu Belgesi, Yapı Ruhsatı vb. uygulamaya yönelik iş ve işlemlerin yapılmamasına oy çokluğuyla karar verirken konunun mecliste tartışmalara neden olabileceği düşünülüyor.

 

TOROSLAR’IN PLANLARINA YİNE TADİLAT TALEBİ

Toplantıda dikkat çeken bir başka konu ise Toroslar Belediyesi’nin imar planı ile ilgili onay bekleyen teklifi olacak. Sık sık Büyükşehir Belediyesi ile fikir ayrılına düşünülerek müdahaleler nedeniyle sürekli olarak yenilenen planlar için yeniden tadilat gündeme gelecek. 

Komisyonların tadilat yapılarak onay verdiği Toroslar Belediye Meclisi’nin Toroslar 5. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile mecliste de benzer bir karar çıkması bekleniyor.

Toplantının bu bölümünün; Yenişehir I. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar ve Yenişehir II. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’na gelen itirazların görüşülmesi ile sona ermesi bekleniyor.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA