AYDINCIK’IN SUYU BULANIK AKIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’IN SUYU BULANIK AKIYOR


 

Aydıncık’ta uzun süredir yaşanan içme suyu sorunu tahammül edilemez hale gelirken, yağmurlu havalarda soğuksu kaynağındaki bulanık suyun ilçe merkezine verilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Hasan Küçük  

 

Mersin'in uzak ilçelerinden biri olan Aydıncık son günlerde içme suyu kullanımında yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor. Su borularının çok sık patlaması nedeniyle yaşanan kesintiler, basınç yetersizliğinden dolayı yüksek katlara su çıkmaması, yağmurlu havalarda su kaynağında oluşan çamur nedeniyle içme suyunun da çamurlu olması ve su depolarının yeterliliği ve hijyeni konusu bu sorunların başında geliyor.

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği (AGİK-DER) yönetimi ilçenin su sorunu ile ilgili bir rapor hazırladı. Bu çağda içme suyu gibi insani ve hayati bir konuda, bir ilçe merkezinin bu kadar sorunu bu kadar uzun süre yaşıyor olması tahammül edilemez bir durum olduğu ifade edilirken bu sorunların neden oluştuğu ve ne zaman çözüleceği konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmemesinin ise başka bir problem olduğu vurgulandı.

 

"İÇME SUYU SORUNU KISA SÜREDE ÇÖZÜLMELİ"

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (MESKİ) yazı ile başvuru yapan AGİKDER,

kanalizasyon ve içme suyu sorununun kısa sürede aşılmasını ve çözüme yönelik planların dernekleri ile paylaşmalarını talep etti.

AGİK'DER'in MESKİ'Ye yazdığı yazıda şu ifadelere yer verildi: "Aydıncık'ta yaşanan en temel sorunlardan bir tanesi ilçeye ait içme suyu temin ve dağıtım sistemlerinde çok sık oluşan arızalar ve zaman zaman musluklardan bulanık su akmasıdır.

"BULANIK SU RAHATSIZ EDİYOR"

Kentimizde daha önce içme suyu temin ve dağıtım sistemi ihalesi yapılmış ihale ve yapım sonrası kabul işlemini Aydıncık Belediyesi yapmış. Büyükşehir Belediyesinin kurulması üzerine bu altyapı MESKİ'ye bağlanmıştı. Halen MESKİ sorumluluğunda olan içme suyu temin ve dağıtım altyapısında çok sık arızalar oluşması, boruların sürekli patlaması ve bazı dönemlerde musluklardan bulanık su akması hemşehrilerimizi çok rahatsız etmektedir.

İçme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki borularda, boru bağlantılarında ve depolarda meydana gelen sızıntı şeklindeki su kaçaklarının tespiti maksadıyla yapılması gereken "aktif sızıntı kontrol ve tespit" sonuçları nelerdir? İçme ve kullanma sularını kullanıcılara ulaştırmak maksadı ile yapılmış olan mevcut su alma yapısı, iletim hattı, arıtma tesisi, terfi merkezleri, depo ve dağıtım şebekesi üniteleri Aydıncık İlçesi için yeterli mi? Mevcut sorunlu iletim hattı/boruların değiştirilmesi ya da ilave boruların eklenmesine yönelik ne gibi çalışmalar vardır? Varsa ne zamana kadar tamamlanması planlanmaktadır?

 

"KAYNAKTAKİ BULANIK SUYUN İLÇEYE VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

İçme suyu dağıtım sistemindeki boruların sürekli patlamasının nedeni nedir? Bu yönde yapılmış bir soruşturma, kovuşturma ya da açılmış bir dava var mı? Açılmış dava varsa iddialar nelerdir? Davanın son durumu nedir?

Soğuksu kaynağında su berrak iken arızalı boruların değiştirilmesi sonrasında bazen musluklardan bulanık su akmasının nedeni nedir? Nasıl çözümlenmesi planlanıyor? 

Soğuksu kaynağında su bulanık iken kente bulanık su verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu sorunun çözümüne yönelik bir planınız var mı?

Su depolarının Temizliği hangi sıklıkta ve hangi prosedüre göre yapılmaktadır?"

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA