YANGIN BÖLGESİNDE HASAR TESPİT SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANGIN BÖLGESİNDE HASAR TESPİT SÜRÜYOR


 

Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde başlayıp rüzgarın etkisi ile Silifke Tisan’a kadar etkili olan orman yangınında hasar tespit çalışları sürüyor.

Hasan Küçük

 

7 Eylül'de Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi'ne başlayıp rüzgarın etkisi ile Silifke Tisan'a kadar ulaşarak 2 günde bin 500 hektarlık alana zarar veren orman yangınında hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yangında can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı olurken kurum ve kuruluşlar ise hasar tespiti için köylerde araştırma yapmaya başladı.

Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalı yangın bölgesinde; tarım arazileri zarar görmüş üreticileri ziyaret ederek ön hasar tespit çalışmaları yapan il ve ilçe personeline eşlik etti.

 

“ORMAN MERA ALANLARIMIZIN YÜZDE 90'I YANDI”

Yangından en çok etkilenen Silifke Hırmanlı Muhtarı Arif Serkan Gülü, "Orman mera alanlarımızın yüzde 90'ı yandı. Çok şükür mahallemizdeki evlere yangın sıçramadı sadece Nuri Göktaş isimli köylümüzün 2 katlı evinin üst katı kozalak sıçraması sonucu yandı. 50-60 kişinin zeytin alanı yandı. Yörüklerin kışın kaldıkları yerleri yandı.  Küçük ve büyükbaş hayvanlarımızı ise tahliye ederek telef olması önlendi" dedi.

Hasar tespiti için kurumlar gelerek çalışmalara başladığını anlatan Gülü, "Hasar tespit çalışmalarını Pazartesi günü bitirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA