KORSAN SERVİSLER İCİN DENETİM YETERSİZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORSAN SERVİSLER İCİN DENETİM YETERSİZ


 

Yeni eğitim öğretim yılı ile sayıları 1000’i bulduğu bildirilen korsan servisler için yeterli denetim yapılmadığını belirten Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez, korsan servislerin aileler ve çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Hasan Küçük

 

Mersin'de eğitim öğretimin başlaması ile yüksek servis ücretleri vatandaşı, daha ucuza taşıyan kayıtları ve kim oldukları belli olmayan korsan servislere mecbur bırakıyor. 1100 adet kayıtlı servis aracının bulunduğu Mersin'de sayıları 1000'i bulduğu belirtilen korsan servisler öğrenciler ve veliler için büyük risk oluşturuyor.

Korsan servislerin kent için büyük problem olduğunu belirten Mersin Servisçiler Odası Başkanı Zafer Çekmez, "Bizler S plakalıyız. S plakası olmayan ve korsan olarak çalışan Mersin'de 1000 kadar araç var" dedi.

 

"EMNİYET YETERLİ DENETİM YAPAMIYOR"

İzni olmayan, arabanın, şoförün ne olduğu belli olmayan, sabıkası, eğitimi olmayan, vergi vermeyen yaklaşık 1000'e yakın aracın Mersin'de taşımacılık yaptığını anlatan Çekmez,

"Bunları denetlemesi gereken kurum Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüdür. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin az olması nedeniyle yeterli denetim yapamıyor" dedi.

Trafik Şube Müdürlüğü'nde yaşanan sık değişimden yakınan Çekmez, "Bir Müdür geliyor durumu anlatıyoruz ilgileniyor. Sonra bir bakıyoruz ki o müdür değişmiş yerine bir başkası geliyor. Tekrar ona derdimizi anlatıyoruz. En son gelen Müdürümüz Tarsus Emniyet Müdürü oldu. Şimdi yeni bir müdürümüz geldi onunda tanışıp derdimizi anlatacağız" diye konuştu.

Korsan servisçileri ihbar etmelerine, listeler vermelerine aynı zamanda 155'e ve CİMER'e

resmi olarak şikayet etmelerine rağmen yeterli denetimin olmadığını vurgulayan Çekmez, "Korsan servisçiler yakalandığı zaman 60 gün trafikten men, 7 bin lira cezası var. Çok caydırıcılığı olmadığı için 60 gün sonra yeniden devam ediyor" dedi.

 

"HEM ÇOCUK HEM AİLE İÇİN TEHLİKE"

Korsan servislerin daha ucuza taşıdıkları için haksız rekabete neden olduğunu  vurgulayan Çekmez, "Biz servisçilerde sabıka kaydı istiyoruz. Bir çok eğitimden geçiyoruz. Sertifikalar alıyoruz. Hostesler eğitimden geçiyor. Uyuşturucu testine kadar giriyor arkadaşlarımız. Ama bu korsanların ne olduğu belli değil. Bunlar hem aileler hem öğrenciler için sıkıntı. Aileler kim olduğunu bilmediği insanlara çocuğunu teslim etmiş oluyor" şeklinde konuştu.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA