BÜYÜKŞEHİR’DEN MARATONA TARSUS AYARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN MARATONA TARSUS AYARI!


 

Mersin Büyükehir ile Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği maratonların tarihlerinin çakışması ve bölgelerinin yakın olmasına yönelik eleştiriler nihayet karşılık buldu. Büyükşehir çözümü organizasyonu federasyon takvimine eklemekte buldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir’de Burhanettin Kocamaz döneminde büyük ilgi gören ve binlerce insanın her yıl düzenli şekilde katıldığı Mersin Maratonu, Vahap Seçer döneminde pandemi öne sürülerek iptal edilmişti.

Tekrar gündeme gelen Mersin Maratonun kaldığı yerden devam etmesi için harekete geçidi. 5 Nisan 2023’te yapılacak maratonun Tarsus Maratonu ile çakışması sorunu için ise eleştiriler nihayet çözüm getirdi.

Büyükşehir çözümü organizasyonu federasyon takvimine eklemekte buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılacak meclis toplantısında gündeme gelecek teklif ile; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 ve 2023 yılında yapacağı spor organizasyonları içerisinde yer alan “Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu” ve “Uluslararası Mersin Maratonu”nun diğer maraton tarihleri ile çakışması veya yakın olması, Atletizm Federasyonu ile yapılan istişare neticesinde faaliyet takvimine alınması ve daha yoğun katılım sağlanabilmesi açısından tarih değişikliği yapılması talebiyle gündeme gelecek.

Bilindiği gibi Tarsus Maratonu ile arasında çok fazla zaman farkı olmadığı için bir çok sporcu katılıp katılmayacağı da belli olmuyordu.

Mersin Maratonunda diğer bir belirsizlik ise yaklaşık 3 yıl önce Maratona katılmak için yatırılan ücretlerin ne olacağı, para yatıranların tekrar yatırıp yatırmayacağı, halk koşusunun mesafesinin kısaltılıp kısaltılmayacağı gibi merak edilen sorular ise halk tarafından kısa süre içinde cevaplaması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA