İŞKUR’dan Tarsus’ta saha ziyareti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’dan Tarsus’ta saha ziyareti


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, saha ziyaretlerine Tarsus’ta devam ediyor. Kutlu son olarak, Tarsus İŞKUR Hizmet Noktası Müdürü Kürşat Dal ile bölgenin önde gelen firmalarından KOLUMAN Motorlu Araçlar A.Ş. ve Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yüklenicisi olduğu Favori İşletmecilik A.Ş’ yi ziyaret etti. Kutlu,

İŞKUR hizmetlerinden özellikle iş arayan ve işveren taraflarınca yoğun talep gören İŞKUR İşbaşı Eğitim Programında yapılan son değişiklikler hakkında yerinde bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyaretlerin ilki,  bölgede 676 kişinin istihdamını sağlayan Mersin’in Tarsus ilçesindeki 80 bin metrekarelik kapalı alana sahip; finans, idare, satış, montaj, üretim ve uluslararası ticaret birimleri ile özel sektör yanında servisleri ile kamu sektörüne de hizmet veren KOLUMAN Motorlu Araçlar A.Ş.’ye oldu. Nakliye ve lojistik sektörü için semi-treyler, savunma sanayinde kullanılmak üzere taktik tekerlekli araçlara sivil ve askeri projeler dahilinde üst yapı üretimi gerçekleştirmekte olan KOLUMAN Motorlu Araçlar A.Ş, 2021 ve 2022 yıllarında İŞKUR’dan toplam 9 işbaşı eğitim programı ile 91 katılımcıya çatısı altında deneyim kazandırdı.

Ayrıca 2022 yılında çeşitli mesleklerde alınan açık işler sonucunda ise 69 kişi istihdamı sağladı. KOLUMAN Motorlu Araçlar A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Hülya Baltalı rehberliğinde işletme gezisi yaptı.

İkinci ziyareti ise Çukurova Bölgesel Havalimanı yüklenicisi olan ve havacılık sektöründe 10. Yılını doldurmak üzere olan Favori Airports’aoldu. İşletmenin İnsan Kaynakları Müdürü Serkan Altunbaşak ile görüşerek, Altunbaşak Rehberliğinde Sayın Dal ile çalışmaların devam ettiği Çukurova Havalimanı sahasını gezdi. Sayın Kutlu işletme içi istihdam ve açık işler konusunda bilgiler edindi.

Mustafa Kutlu, ziyaretleri esnasında İşbaşı Eğitim Programı için 08.04.2022 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre yapılan değişikliklerden temel olarak; en az 5 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinde, işveren tarafından hesaplanan sigortalı sayısının en fazla yüzde 30’una kadar katılımcı talep edilebilecekleri ve bu sayının en az yüzde 70 istihdam taahhüdü ile katılımcılar veya katılımcı yerine istihdam edilen kişiler altmış günden az olmamak üzere fiili program gününün en az üç katı kadar süreyle istihdam edebilecekleri bilgilerini verdi. Kutlu yine kursiyerlerin günlük cep harçlığı ödemesi ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını belirtti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA