Tarsus Kent Konseyi’nin yeni başkanı Ayşe Butcher oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Kent Konseyi’nin yeni başkanı Ayşe Butcher oldu


 

Olağan üstü toplanan Tarsus Kent Konseyi Başkanlığına Ayşe Butcher seçildi.

Haber Merkezi

Tarsus Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu  Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda yapıldı.  Tarsus Kent Konseyi Genel Sekreteri Yazar/Ressam Remzi Karabulut'ın açılış konuşmasının ardından konuşan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok kent konseylerinin amaçları, yapısı, görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Kent Konseyine ayrılan bütçenin doğrudan kullanılamaması nedeniyle taleplerin karşılanmasında sorun yaşandığını ifade eden Tok, bu durumun işleyişi aksattığını kaydetti.

Kent Konseylerinin kamu, yerel yönetim ve ağırlıklı olarak da sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşan bir çatı olduğu vurgulayan Tok, ancak tüzel kişiliği olmaması nedeniyle pratikte karar ve uygulama mekanizmalarının eksik kaldığını söyledi.

Tok'un konuşmasının ardından  divan kuruluna oy birliği ile Tarsus Kent Konseyi Eski Başkanı Dr.Ali Cerrahoğlu, Tarsus Alevi Kültür Derneği ve Cemevi Temsilcisi Meryem Arpacı ve Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı Temsilcisi Bahşende Diren görevlendirildi. Dr. Ali Cerrahoğlu’nun başkanlığındaki divan gündem’i oylamadan önce Reşit Tok tarafından gündeme iki maddenin eklenmesi hakkında önerge verildi. Bu önergelerin kabul edilmesinin ardından gündem yeni şekliyle oylanarak kabul edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından Konsey Başkanı Reşit Tok faaliyet raporunu sundu. Üyelerde faaliyet raporu üzerinde bir çok üye söz alarak görüşlerini belirtti.

Gündemin 5.maddesinde yeni genel kurul üyelik başvuruları ve 6. gündem maddesinde Çocuk Meclisi Tüzüğünün yeni düzenlenmiş şekli genel kurul üyelerine sunularak  oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 7.maddesinde Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok,  görevi bırakma nedenini üyelerle paylaştı.

Başkan adayın olmaması üzerine Ayşe Butcher yapılan açık oylama sonucunda oy birliği ile Tarsus Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA