AKDENİZ’E HİZMETE ENGELLEME | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’E HİZMETE ENGELLEME


 

Mersin’in en geri kalmış bölgesi Akdeniz’de CHP- HDP’nin belediye hizmetlerini engelleme girişiminde olduğunu açıklayan Başkan Gültak, “Bu ay muhtarların ekstra ödeme almasını, İçel Sanat Kulübüne desteği, kadınları istihdam edeceğimiz bir projeyi engellediniz. Sizi kınıyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi belediye hizmet binası konferans salonunda yapıldı.

5 Eylül günü yapılan ilk oturumda yaşanan gerginliğe ilişkin tartışmaların devam ettiği mecliste ilk olarak söz alan MHP’li Tufan Nenni, kendisine yönelik tepkilere sert eleştiri yöneltti. CHP’li Aydın Demirci’ye yüklenerek, “CHP kendin ol diyorum olamıyorlar, terörün, bölücülüğün savunuculuğunu yapmaktan bir adım öne gidemiyorlar” diyen Nenni, Atatürk derken bile takiye yapıldığını savundu.

CHP’li Aydın Demirci ise Tufan Nenni’yi eleştirerek, “Kendisine haksızlık yapılsa onu savunuruz. Hakaret ederek bağırıp çağırıyor, ithamlarda bulunuyor. Yeter bizi tahrik etme” dedi

CHP’li Mahmut Dönmez ise CHP’nin her zaman terörü kınadığını söyleyerek, “Kimse CHP üzerinden takiye yapmasın. Bunlar doğru değil Belediye meclis üyesi buraya gelip siyaset yapacaksa biz de siyaset yapalım. Burada belediyenin gündemini konuşuyoruz. CHP’nin 99. kuruluş yıldönümü. Kimseye ulu önderimizin kurduğu partiye laf söylettirmeyiz” dedi.

AKP’li Halit Özsayım ise CHP’lilere tepki göstererek, “İnsanları mutlu etmek güzel bir şey, hepimizin bunun için çalışması gerekiyor. Buraya sorunları çözmek için geldik. Birbirimizi kırmadan, dökmeden, incitmeden, aşağılamadan, ötekileştirmeden burada vazifemizi yerine getirelim” dedi.

 

“BELEDİYE ÇALIŞTIRILMIYOR”

AKP’li Aysel Mavioğlu Öner de, belediye hizmetlerinin engellendiğini savunarak, geçen hafta kendisinin de üyesi olduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun 7 maddeyi görüşme üzere toplandığını ancak 7’sinin de millet ittifakı meclis üyelerinin muhalefeti ile geçirilmediğini söyledi.

Öner, “Bu maddelerden bazıları muhtarlara yönelik ödeme artışı, İçel Sanat Kulübü ve valilikçe de onaylanan Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) bir projeydi.

Komisyon için toplanıyoruz. İmar konularında 10, plan bütçe ile ilgili 5 gün görüşme süresi var. Tüm ilçelerde tek meclis yapılırken, Akdeniz’de iki tane meclis yapılıyor.  Büyükşehir Belediyesi’nde de biz iki meclis yapıyoruz. Ama kalkıp da ayda bir yapalım demedik.

Diğer ilçelerde meclis çoğunluğu belediye başkanında, 40 tane de madde gelse görüşüp karara bağlıyorlar. Kararlar ayda bir görüşme ile de alınabiliyor.

Biz 7 maddenin 1-2 tanesini en azından muhtarları, İçel Sanat Kulübü ve kadınlara istihdam sağlayacak TKDK ile ilgili maddeyi geçirebilseydik kafamızda soru işareti olmayacaktı.

Meclis üyesi buraya gelecek Akdeniz ile ilgili çözüm üretecek konuları karara bağlayacak. Bazı şeylerin kişiselleştirildiğini, Akdeniz Belediyesi’nin Akdeniz halkına hizmet verme anlamında ayak sürüdüğünü, geciktirmeye çalışıldığını, Akdeniz Belediyesinin başkanı da dahil kilitlenmeye çalışıldığını, hizmet üretilmesinin istenmediğini düşünmeye başladım” dedi.

 

EĞİTİM DESTEĞİ SÜRECEK

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise ilk olarak yeni eğitim öğretim dönemini kutlayarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimcilerin öğrencilerin yanında olacaklarını söyledi. “Hem dezavantajlı öğrencilerimize, ailelerimize desteklerimiz devam edecek hem de  üniversite öğrencilerine desteğe devam edeceğiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TERÖR BAĞLANTILI ÇALIŞAN TEPKİSİ

Daha sonra Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlara yönelik verdiği soru önergesine İçişleri Bakanlığı’ndan gelen cevabı ekrana yansıtan Başkan Gültak, “Bakanlıktan gelen cevapta; Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde PKK- KCK 33 kişi, FETÖ-PYD’den 5 kişi ve Hizbullah terör örgütüne mensup 2 kişinin gözaltına alınarak, 14 kişinin tutuklandığı belirtiliyor. Ayrıca PKK ve KCK terör örgütü içinde faaliyet yürütmekteyken ölen veya tutuklu bulunan şahısların yakınlarından da halen 33 kişinin Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı bildiriliyor.

Herkes kendine göre bir pencereden bakar ama sonuçta Süleyman Soylu bu devletin İçişleri Bakanıdır. 30 kişi halen dağda şehit olduğunu iddia eden, sözde şehit ve dağda olduğu bilinen insanların ailelerinden bir kısmı iltisaklı olarak halen büyükşehirde çalışmakta.

Yani büyükşehir belediye başkanının 3 bin 500 kişiyi işten çıkartıp kimleri işe aldığı devlet kanalları tarafından ispatlanmıştır. Biz dedikodu yapmıyoruz. Net belgeli konuşuyoruz. Kimin kimle ortak olduğu, kapılar kapandığında göz kırptığının belgesidir bu.

 

“VAHAP BEY, İL BAŞKANINIZ VE SİZLER CHP’Yİ BU HALE GETİRDİNİZ”

CHP’li Mahmut Dönmez araya girerek, “Partimize ithamda bulunuyorsunuz, siz Büyükşehir Meclis üyesisiniz gelir orada bunu söylersiniz” tepkisi verdi.

Bunun üzerine Başkan Gültak, “Burada da söyleyeceğim, orada da söyleyeceğim” diyerek, “Bunların olmadığını ispatlayın, boş konuşmayın. CHP, gazi Mustafa kemal Atatürk bu ülkenin kurusudur. Onun kurmuş olduğu parti de önemli bir partidir. Ama şuan ki yöneticiler CHP’yi ne hale getirmişler. CHP’yi sizler bu hale getirdiniz. Bir çok meclis üyeniz bunu sindiremiyor. Vahap bey, il başkanınız ve sizler CHP’yi bu hale getirdiniz” dedi.

 

“FERRARİ GİBİ GİDERİM, DURDURAMAZSINIZ”

Salonda gerilimin tırmanması üzerine karşılılık atışmalar ve sataşmalar yaşandı. Başkan Gültak, hizmetlerinin engellenmesine yönelik eleştirilerde bulundu.

“Sizi hem Akdeniz halkına hem de muhtarlara şikayet ediyorum” diyen Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Oturup karar vereceğiniz konular ile ilgili her zaman ki gibi karar vermediniz. Geciktiriyorsunuz. Bu geciktirme ile Mustafa Gültak’ın hızını esemezsiniz. Maşallah ben de öyle bir iman gücü var ki Ferrari gibi giderim, durduramazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz. Bu hizmetlerin hepsi gerçekleşecek.

Sizi şikayet ediyorum; çünkü muhtarların bu ay için ekstra 150 TL almasını engellediniz. İkincisi Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan gelecek olan 2,4 milyon TL’nin gelmesini engellediniz ki; burada 5 tane kadınımızı istihdam edecektik. Neyi bekliyorsunuz komisyonda? Hadi satışlar ile ilgili yerinde inceleme yapacaksınız bunu anladım. Ancak ÇKA, İçel Sanat Kulübü ile ilgili desteğin neyi düşüneceksiniz? Ben anlamadım. Bu sizin de gerçek yüzünüzü ortaya koyuyor. Komisyonları toplamayalım, işletmeyelim, ayda bir karar verelim, Mustafa Gültak’ın hızını keselim’. Buradan muhtarlarımıza ve Akdeniz halkına CHP ve HDP meclis üyelerini şikayet ediyorum. Muhtarların ekstra ödeme almasını, şehrin kadınlarının istihdamını engellemişlerdir. Benim hızımı kesmek istiyorlar. Kesemeyecekler ama asıl cezayı siz Akdeniz halkına kesiyorsunuz. Bunun için seçilmediniz, sizleri kınıyorum” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA