YANGIN BÖLGESİNDE HASAR TESPİTİ BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANGIN BÖLGESİNDE HASAR TESPİTİ BAŞLIYOR


 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Gülnar’daki yanını söndürülmesi ile bundan sonraki süreçte bölgede hasar, zarar tespit çalışmalarının yapılacağını söyleyerek, “Devletimizin imkanları bu konuda da seferber edilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde iki gün boyunca devam eden ve bin 500 hektarlık alanın yanmasına neden olan orman yangınının neden olduğu hasar tespiti için harekete geçildiği bildirildi.

 

“24 SAATİN TEK BİR SANİYESİ BİLE BOŞA GEÇMEYEN HUMMALI BİR ÇALIŞMA ORTAYA KONULDU”

Yangının ilk gününden itibaren bölgede olan Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin’e, Gülnar’a, Büyükeceli’ye ve çevre bölgelere geçmiş olsun diyerek, “24 saati aşkın sürede tek bir saniyesi bile boşa geçmeyen hummalı bir çalışma ortaya konuldu. İlk saniyelerden itibaren Tarım Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüz Büyükeceli’de yangın yönetim merkezi oluşturdu Aynı zamanda İçişleri Bakanlığımızda afet koordinasyon merkezi oluşturuldu. Hem de ilimizin imanlarını seferber ettik. Bununla birlikte çevre illerden gerek arazöz, gerek itfaiye, gerek TOMA desteği sağlandı ki bu şekilde bir anda helikopter sayısı 29’a, uçak 11’e, arazöz sayımız 138’e yükseldi. Bu konuda vatandaşlarımız da bizlerle yakın işbirliği gerçekleştirdiler. Mahallelerimize yakın noktalarda tedbiren bin civarında vatandaşımızı tahliye etmiştik ama şuanda yangının kontrol altına alınması ile yaşam normale döndü.

Koordinasyon içerisinde orman teşkilatımız, AFAD, UMKE ve itfaiye birimleri ile hep birlikte alanda gece de dahil kesintisiz bir şekilde bu mücadele devam etti” diye konuştu.

HASAR TESPİTİ BAŞLIYOR

Vali Pehlivan bundan sonraki süreçte bölgede hasar, zarar tespit çalışmalarının yapılacağını söyleyerek, “Vatandaşımızın bağında bahçesinde meydana gelen zararlar tespit edilecek ve devletimizin imkanları bu konuda da seferber edilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Bu konuda şuanda ekiplerimiz sahada çalışıyor. Komisyonlarımız tespitlerini gerçekleştiriyorlar. Bu tespitler bizimle paylaşıldığında ilgili bakanlıklarla gerekli koordinasyonu sağlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA