BİN 500 HEKTAR KÜL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİN 500 HEKTAR KÜL OLDU!


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde iki gün süren orman yangını kontrol altına alındı. Bin 500 hektara yakın alanın zarar gördüğü yangında can kaybı olmadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle zor anların yaşandığı yangında kasıt olmadığı açıklandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Büyükeceli Orman İşletme Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, "Mersin’deki orman yangını bu saat itibariyle kontrol altına alındı” dedi.

Yangınların kasıtlı olmadığını ama insan kaynaklı olduğunu söyleyen Tiryaki, “7 Eylül’de sabah saatlerinde Gülnar ilçesi Karadere mevki Büyükeceli mahallesinde başlayan yangın, 8 Eylül günü öğlen saati itibariyle kontrol altına alındı.

Yangın söndürme çalışmalarında 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz, AFAD ve orman teşkilatı dışındaki kurumların araçları görev almıştır. Söndürme çalışmalarına 850’nin üzerinde gerek orman teşkilatı çalışanları gerek diğer kurum kuruluş çalışanları katılmıştır. Emniyetten 15 TOMA’da söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangında 3 adet gece uçabilen helikopter aktif olarak söndürme faaliyetlerinde görev almıştır.

Yangın bölgesinde çok sayıda yerleşim alanı bulunmaktadır. Bu mahallelere yangın sirayet etmemiştir. Yanan her hangi ev yoktur. Bir adet metruk bina hasar görmüştür. İnsan can kaybımız yoktur. 1 arazöz yangın ortasında kalıp yanmış, bir arazöz devrilmiş, 8 işçimiz duman zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. 4 işçimizin tedavisi tamamlanmış, 4’ünün tedavisi devam etmektedir.

Arazinin çok kırık olması, geceden buyana süren şiddetli rüzgar nedeniyle ekiplerimiz ciddi zorluklarla karşılaşmışlardır. Rüzgarın şiddeti zaman zaman 60 kilometreye kadar çıkmıştır. Söndürme çalışmaları devam eden yangında yaklaşık bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğü tahmin edilmektedir.

Bu sabah itibariyle Antalya- Alanya bölgesinde de bir yangın çıkmış bu yanına da ekiplerimiz anında müdahale ederek kontrol altına almıştır” dedi.

 

ORMAN TEŞKİLATI GÜÇLENDİRİLDİ

Tüm dünyada bu tür yangınlarla mücadele edildiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, ülkemizde de özellikle geçen yıl yanan ormanların oluşturduğu vehametten sonra bu acı durumun daha fazla tedbir almayı gerektirdiğini söyledi.

“Her tüldü imkan sunularak hava araçları sayısı arttırıldı büyük makine takviyeleri yapıldı, kamu kurumlarının hava ve kara araçları kullanılmaya başlandı ve orman yangınlarına ok kısa sürede müdahale edilebilir hale getirildi orman teşkilatımız” diye konuştu.

 

DİKKAT! YANGIN SEZONU SONA ERMEDİ

Tiryaki ayrıca tüm vatandaşları orman yangınları konusunda duyarlı olmaya çağırarak, “Özellikle orman yangınlarının önemli bir kısmında kasıt olmasa da insan kaynaklı yangınlar. Bu nedenle tüm yurttaşlarımızı yangın sezonunun sona ermediği bu dönemde hassasiyete davet ediyorum. Çünkü zaman zaman özellikle gece geç saatlerde sosyal medya başta olmak üzere evlerin yandığına dair bilerek veya bilmeyerek yanlış haberler yayıldı. Bunlar doğru bilgiler değil” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA