GÜLNAR’DA CİĞERLERİMİZ YANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA CİĞERLERİMİZ YANIYOR


 

​​​​​​​Akkuyu Nükleer Santrali’nin bulunduğu Gülnar’ın Büyükeceli Mahallesi’nde meydana geldi. 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personelle müdahale edilen yangında bölgeye yakın 30 ev ise tedbiren boşaltıldı.

Yangın, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Bölgeye önce 5 uçak, 3 helikopter, 40'dan fazla arazözlü ekip, 300 işçi, itfaiye, jandarma, AFAD ile orman işçileri sevk edildi. İlerleyen saatlerde bu sayı artırıldı ve yangına  11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personelle müdahale edilmeye başlandı.  Ekipler havadan ve karadan yangına müdahale ederken, vatandaşlar da destek oldu. Bölgedeki 30 ev tedbiren boşaltılırken, burada yaşayan vatandaşlar okul bahçesine alındı. Vatandaşların barınma ihtiyacı içinde Gülnar ilçesinde bulunan lojmanlar hazırlandı.

Karaman, Antalya, Adana, Konya illerinden takviye arazöz ve su tankerleri bölgeye intikal ettirildi.

Şiddetli rüzgarın olduğu ve dumanlar nedeniyle çalışmaların zorlaştığı yangın bölgesindeki alevlerin boyutu, dron görüntülerine yansıdı.

 

KÖYLÜLER YANGINI ENDİŞELİ GÖZLERLE İZLEDİ

Yangının ilerleyen saatlerde Karadere Mahallesi'ne kadar ulaşırken köylüler rüzgarın etkisiyle yön değiştiren yangını endişeyle izledi. Daha önce tedbir amaçlı 30'un üzerinde evin boşaltıldığı mahalledeki hayvanlar da jandarma ekiplerince yerleşim yerinden uzaklaştırıldı.

Yerleşim yerine kadar ulaşan yangını endişeli gözlerle izleyen bölge halkı, yangından duydukları üzüntüyü dile getirirken, ekiplere de destek oldu.

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından Gülnar'daki yangınla ilgili yapılan açıklamada, yangına 850 personel, 11 uçak, 29 helikopter ve 138 arazözle müdahale edildiği belirtilerek, "Yangını kontrol altına almak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz" denildi.

 

MSB'DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Mersin Valiliğinin talebi üzerine Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Kara Kuvvetlerimizden görevlendirilen 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor" ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan, yangında şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

 

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DEN MERSİN’E İTFAİYE DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını için itfaiye desteği gönderdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi  İtfaiyesi, bir itfaiye aracı, bir ilk müdahale aracı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı arasöz ve Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü’ne bağlı su ikmal aracıyla Mersin’in Gülnar ilçesindeki orman yangınına destek olmak amacıyla hareket etti.(iha)

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA