​​​​​​​TARSUS MECLİSİNDE PASAPORT KRİZİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​TARSUS MECLİSİNDE PASAPORT KRİZİ


 

​​​​​​​Tarsus Belediyesi’nin MHP’li üyesi Nükhet Koç’un Rusya’dan aldığı davet için belediyeden görevlendirme yazısı alarak gri pasaport kullanmak istemesi krize neden oldu. CHP’liler kendilerinin davet edilmediği gerekçesiyle pasaport talebine karşı çıktı. Koç ise tartışma üzerine yazı talebini geri çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantı döneminin birinci oturumu belediye konferans salonunda yapıldı. Toplantıda CHP ile MHP arasında pasaport krizi yaşandı.

Rusya Beyaz Baston Derneği ve Tarsus Engelliler Platformu, 25.09.2022- 29.09.2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan '”Kapsayıcı Çıkarımlar Derneği Festivali”ne MHP’li Nükhet koç da davet edildi.

Rusya Yekaterinburg ve Perm şehrinde sağlık engelli kişilerin sosyal ve ticari faaliyetlerini arttırmayı amaçlayan etkinliğe festival gözlemcisi olarak belediyeyi temsilen Belediye Meclis üyesi Nükhet Koç’un görevlendirme ile gitmesi talebi tartışmalara neden oldu.

 

“VİZE İŞEMLERİNDE KOLAYLIK SAĞLAMAK İSTEDİM”

Bunun üzerine söz alan MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Koç, Rusya’da yapılacak etkinlik için aldığı davete ilişkin bazı cahil insanların çarpıtıcı açıklamalar yaptığını söyleyerek eleştirilerde bulundu. Engellilere duyarlılığının tüm Tarsus halkı tarafından bilindiğini söyleyen Koç, etkinliğe kendi imkanları ile katılacağını ancak vize işlemlerinde kolaylık sağlamak adına görevlendirme yazısı ile hizmet pasaportu olan gri pasaport almak için talepte bulunduğunu söyledi. Ancak bu talebin farklı yorumlara konu edildiğini söyleyen Koç, talebini geri çektiğini ancak etkinliğe kendi imkanları ile katılmaya çalışacağını söyledi.

 

CHP’DEN TEPKİ

CHP’li Meclis üyesi Ali Dinsever ise Koç’un açıklamalarına tepki göstererek, “Meclis iradesi belli olmadan burada bulunan arkadaşları töhmet altında bırakan özler edildi. Bu mecliste engellilerin hakkının aranası noktasında aksini söyleyecek hiç kimse olamaz. Açıklamalar kırıcı oldu” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise “İstenirse oylatabiliriz. Oylamakta bir sakınca görmüyorum” dedi. Bunun üzerine yapılan oylama sonucu evrak oybirliğiyle çekildi.

 

“BİZ DAVET ALMADIK”

Tarsus Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Üyesi CHP’li Ali Erhan Okyay ise Nükhet Koç’a, cevap vererek, “Karşı gelenlerden biri benim. Meclisin engelliler komisyonu var. CHP’nin haberi olmadan karşımıza bu yazı geliyor. Kendi aramızda konuşalım, kendi aramızdan da gidelim olsun diye karşı geldik. Nükhet hanımı bizi cahil diye suçlamasını kınıyorum. Bizim şahıslarla sorunumuz yok. Engelliler Komisyonu 3 yıldır faaliyette fakat hiçbir arkadaşımız hiçbir yere gitmedi” dedi.

Bunu üzerine Nükhet Koç, “Meclis üyelerinden izin almayacağım, bu davetiye bana bireysel olarak geldi. Geçen sene teklif yazısı yazıldı temsilci istendi neden göndermediniz?” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA