SIFIR ATIK ŞEHRİ TOROSLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SIFIR ATIK ŞEHRİ TOROSLAR


 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek sıfır atıkta marka ilçe haline gelen Toroslar, bu başarısını zirveye taşıyor. 1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi, Atık Kahramanları: “Toroslar’da Sokak Toplayıcıları” temasıyla katılımcıları ağırlayacak.

 

Haber Merkezi

 

İlçede başarıyla sürdürdüğü ‘Sıfır Atık” projesiyle 4’üncü Sıfır Atık belgesini alan Toroslar Belediyesi, Sıfır Atık Zirvesi ile büyük bir çevre hareketine daha imza atacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğinde yer alan kriterleri yerine getirerek sıfır atıkta marka ilçe haline gelen Toroslar, bu başarısını zirveye taşıyor.

1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi, Atık Kahramanları: “Toroslar’da Sokak Toplayıcıları” temasıyla katılımcıları ağırlayacak.

Kurum temsilcileri, vatandaşlar ve bağımsız sokak toplayıcılarının katılacağı zirve; 8 Eylül Perşembe günü 09.00-12.00 saatleri arasında Yunus Emre Kültür Merkezi’nin Konferans Salonu’nda yapılacak.

Sürdürülebilir çevre için atılması gereken adımların konuşulacağı zirve ile Sıfır Atık olgusunun tüm Toroslar ilçesine yayılması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakılması hedefleniyor.

İyi Uygulamalar Sunumları, Sokak Toplayıcıları Yönetmelik Çalıştayı ile Sonuç Bildirgesinin yayınlanması ile devam edecek olan zirve, katılım belgesi ve plaket takdimi ile son bulacak.

 

Başkan Yılmaz; “Çevreyi Korumak En Büyük Görevimiz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1. Toroslar Sıfır Atık Zirvesi’ne tüm hemşehrilerini davet ederek; “Çevremizi birlikte koruyalım” dedi.

Çevreye duyarlı bir nesil için bu çalışmalara önem verdiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, ilçe genelinde “Sıfık Atık” Yönetim Sistemini bir ekip ruhuyla uyguladıklarını vurgulayarak;  “Sıfır Atık, geri dönüşümün yanı sıra sağlıklı bir gelecek adına atılmış önemli bir adım ve bir yaşam şeklidir. Sıfır atık faaliyetlerimiz çevreye olan sorumluluğumuzun ve hassasiyetimizin de bir göstergesi. İlçemizde Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürmenin ve Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Atık Toplayanlar, Geri Dönüşümün Gizli Kahramanlarıdır”

“Sürdürülebilir çevreye katkı sağlamak ve kaynaklarımızı verimli kullanmak amacıyla üzerimize düşeni yapıyoruz” diyen Başkan Yılmaz, zirveyi Atık Kahramanları: “Toroslar’da Sokak Toplayıcıları” temasıyla gerçekleştireceklerine dikkat çekerek; “Atık toplayan vatandaşlarımız, Sıfır Atık çalışmalarının gizli kahramanlarıdır. Her türden atığı değerlendirip geri dönüşüme ve ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

 

“Toroslar’da Hiçbir Atık Boşa Gitmiyor”

Toroslar Belediyesinin “Sokakta geri dönüşüm var” sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bütün bu atıkların geri kazanımını koordineli bir şekilde sağlanılırken, hizmet binalarındaki tüm çöp kovaları kaldırılarak Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuruldu.

İlçede pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi ile ilçenin eğitim kurumlarından Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu’na ve Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştiren belediye, geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Belediye, kurduğu Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretimi de yapıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA