​​​​​​​BORÇLANMA VE SATIŞLARI SAYA SAYA BİTİREMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​BORÇLANMA VE SATIŞLARI SAYA SAYA BİTİREMEDİ!


 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, HDP ve CHP’nin borçlanma ve satışlara ilişkine eleştirilerine set yanıt verdi. Asfalt için istediği borçlanma talebinin 4 ay bekletildiğini ancak CHP’nin, HDP’yi ikna edemediğini söyleyen Gültak “Başta Vahap Seçer olmak üzere sizler beni oyaladınız, kandırdınız” dedi. Dönemin Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ten özür dileyerek, geçmişteki borçlanma yetkilerini saya saya bitiremeyen Başkan Gültak, CHP’yi de partiyi doğru yönetememekle eleştirdi. Gültak, Vahap Seçer’in de yanlış bilgilendirilerek adeta vurgun yemesine neden olunduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının gerilimi devam ediyor. Meclisin ağustos ayı toplantısında HDP- CHP grubunun, önceki toplantı üzerinden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a yüklendi.

Başkan Gültak ise eleştirilere, borçlanma, satış yetkisi, siyaset ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik açıklamalarıyla yanıt verdi.

 

“NE SİZ NE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİMİ DEĞİLSİNİZ”

Temmuz ayında aldığı 50 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin 4 ay komisyonda bekletildiğini anımsatan Başkan Gültak, CHP’nin HDP’yi ikna edemediği için sürecin uzadığını söyleyerek, “Para vereceğiz dediniz beni hep oyaladınız. Bana ‘samimi değilsin’ dediniz ama siz samimi değilsiniz. Ne siz ne Büyükşehir Belediye Başkanı samimi değilsiniz. Beni oyaladınız. Aslında bu millet kaybetti. Şimdi toz var diyorsunuz, sizin yüzünüzden. Borçlanmayı sadece asfalt için alacağımı ifade etmeme rağmen hep reddettiniz, oyaladınız. HDP ve CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimle hiçbir sorunum yok ama üst düzey yöneticilerle anlaşamıyorum, olan da Akdeniz’e oluyor.

 

“BAŞTA VAHAP SEÇER OLMAK ÜZERE SİZLER BENİ OYALADINIZ, KANDIRDINIZ”

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere sizler beni oyaladınız, kandırdınız.  CHP konusunda tebrik ediyorum sizi direndiniz, HDP olarak istediğinizi kazandınız.

Öte yandan borçlanma ile ilgili prosedürleri yeni tamamlıyoruz. Daha parayı kullanmadık” dedi.  

 

“SİZ ŞEHRİN EN ÖNEMLİ BİNASINI KAPTIRIYORSUNUZ BİZ KAZANDIRIYORUZ”

TEDAŞ binasının satışı ile ilgili eleştirilere geçmişte ki uygulamalarla yanıt veren Mustafa Gültak, şunları söyledi: “TEDAŞ binasını yüzde 25’ini borçtan dolayı kaptıran Gültak mı? Kim kaptırdı Akdeniz’in en değerli binasını?

Biz imar uygulamaları başlamadan enerji bakanlığı ile görüşerek şehrin en önemi binasını Akdeniz’in tapulu malı haline getirdik. Biz ne yapıyoruz siz ne yapıyorsunuz? Dalga mı geçiyorsunuz? Siz şehrin en önemli binasını kaptırıyorsunuz biz kazandırıyoruz.

TEDAŞ binası ile ilgili her hangi bir satışımız yok, projenin tek tek birim fiyatlarını belirleyecek ve açık ihaleye çıkacağız. Tavsiye ederim girin. O binayı en iyi fiyatla Akdeniz’in bütçesine kazandıracağız. Burada da inanları yanılttınız”. 

 

“ÖGÜRLÜK MAHALLESİNE, EĞİTİM, SPOR GELİYOR”

Özgürlük Mahallesi’ne yurt yapılmasını halk istemesine rağmen CHP ve HDP’nin karşı çıkmasını da eleştiren Gültak, “Ama siz genelde halkın isteklerine karşı çıkarsınız. Orada ortaokul sıkıntısı var. Spor kompleksi ve ortaokul yapıyoruz. Ama siz orada Nevruz’da olay çıkarmak istiyorsunuz. Anılarınız elinizden gitti. Bitti o dönemler. Unutun onları. Oraya eğitim, spor geliyor. Nevruzu hep beraber kutlarız ama sizin istediğiniz gibi değil. Gelin siz de yenilenin, siyasete, gündeme ayak uydurun”.

 

CHP’YE ELEŞTİRİ: “PARTİYİ DOĞRU YÖNETİN”

Tartışmalı Temmuz ayı meclis toplantısında CHP’nin meclis üyesi sayısına ilişin tartışmalara da değinen Başkan Gültak, “CHP’ye bir sözüm daha var özellikle parti yöneticilerine, bir daha bir üyenizi ihraç ettiğinizde bunu bize bir dilekçe ile bildirin Partiyi doğru yönetin. Ben burada o piti piti yapamam, fal da bakamam Birini ihraç ederseniz haberimiz olursa biz de devletin işlerini resmi yaparız..

Benim hakkımda suç duyurusunda bulundunuz, adliyeyi biz yönetiyoruz ya sözde bakın emen celp gelmiş. Biz burada devlet yönetiyoruz, gülle oynamıyoruz.

 

VAHAP SEÇER VURGUN YEDİ

Bu konuyla ilgili meclis sayısal üstünlüğü sizdeydi. Ama Vahap beye yine yanlış bilgi verildi, üzülüyorum adama. Bunu söylediğimizde vurgun yedi ve konuyu kapattı. Üstünlük sizdeydi. Ama siz kaosu seçtiniz.

İyi tiyatro oynuyorsunuz ama bunu Mersin ve Akdeniz halkı yemiyor. Siz verdiğiniz sözde durmadınız, borçlanma vereceğiz dediniz vermediniz. Akdeniz bunu görsün. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ne de Akdeniz HDP’yi kontrol altına alamamıştır, bu konuda görüşememiştir” dedi.

 

GÜLTAK, HDP’NİN SATTIKLARININ LİSTESİNİ VERDİ
Ayrıca Başkan Gültak, muhalefetin belediyeye ait gayrimenkullerin satına ilişin eleştirilerine ise geçmiş yönetimlerin yaptığı satışları açıklayarak yanıt verdi.

Bu esnada HDP’li bazı meclis üyelerinin salonu terk ettiği görülünce Gültak, “Nereye gidiyorsunuz, sattıklarınızın listesini vereceğim size” dedi.

Akdeniz Belediyesinin 2007’de 530 metrekare alanı 193 bin TL’ye bir şahsa  sattığını, 2011’de bin 83 metrekarelik alanı 483 bin TL’ye yine bir şahsa sattığını aktaran Gültak, “2011’de 3 bin 500 metre, 2012’de 2 bin 114 metre 2013’te 2 bin metre, 2017’de 5 bin 500 metrekare arazi satmışsınız.

Yalınayak’ta 161 metrelik alan 16 bin TL’ye satılmış. Komisyon yapacaksınız ya 3 tane satış yapılacak yerler var bakalım onlar için yetki verecek misiniz?” dedi.

HDP grubunun itirazları üzerine mecliste tansiyon yükseldi. Gerilim yaşandı.

 

“MİLYONLUK DAİRELERİ SATILDIĞI ARAZİDEKİ PAYI NEDE SATTINIZ?”

Ayrıca belediyenin yanı başındaki Profit İş Merkezi’nin bulunduğu alanın satışına dair de önemli açıklamalar yapan Mustafa Gültak, 2015 yılında yapılan merkezdeki belediyeye ait payın satışını eleştirdi.

Gültak, “Büroların 3-4 milyon TL’ye satıldığı hemen yanı başımızda bulunan Profit İş Merkezinin bulunduğu alanda arazimiz varmış. Müteahhit ile anlaşıp 3-4 tane büro alacaklarına satmışlar. Eğer biz bu satışı yapa neler söylerdiniz? Neden büro almadınız, neden bu araziyi sattınız, Profit müteahhidine verdiniz? Bunun hesabını verin Akdeniz halkına” diye konuştu. 

 

FAZIL TÜRK’TEN ÖZÜR DİLEDİ VE BORÇLANMA YETKİLERİNİ SAYA SAYA BİTİREMEDİ

Daha sonra HDP döneminde verilen borçlanma yetkilerine de değinen Başkan Mustafa Gültak, dönemin belediye başkanı Fazıl Türk’te özür dileyerek, “2009’da başkan Fazıl Türk, 5 milyon TL borçlanma istiyor. Bugüne revize ettiğimizde 62 milyona geliyor. Aradan 7 ay geçiyor ve Fazıl bey 2010’da 7 milyon bugüne revize ettiğimizde 80 milyon borçlanma istiyor.

2012’de Fazıl Türk 500 bin TL ama bugünün rakamı ile 4,9 milyon TL, bir ay sonra 6 milyon 200 bin TL borçlanma istiyor. Bugünkü değerlendirmesi 62 milyon TL. Tam iki ay sonra 18 milyon 136 bin TL bugüne revize ettiğimizde 182 milyon TL borçlanma istemiş.

2010’da Fazıl bey yine başkan ondan özür diliyorum ama belediye personelinin ikramiye ve sosyal haklarının öncelikle ödenmesi için borçlanma istiyor. Yani asfalt için değil, biz takır takır en iyi maaşları, promosyonları veriyoruz.

2013’te yine başkan Fazıl bey, belediye mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulleri teminat göstererek 10 milyon istiyor ki revize ettiğimizde 101 milyon TL’ye tekabül ediyor.

5 ay sonra 3 milyon 950bin TL’lik revize hali 37 milyon olan bir borçlanma talebi daha geliyor.

 

“15 MİLYON TL BORÇLANDIK SONRA RED YEDİK”

Mustafa Gültak’ın döneminde 2019’da 5 milyon TL almışım, revize ettiğimizde 15 milyon TL eder. 20 milyon TL almışım, revize ettiğimde 30 milyon TL’ye denk geliyor. 3,5 yılda 15 milyon revize ettiğinizde 45 milyon TL’ye geliyor. Borçlanma almışım onun dışında hep red yemişim. 3,5 yılda hizmetler yapılmasın diye elinizden geldiği kadar borçlanmadınız ama geçmişte ne hikmetse vicdanlarınız ile o elleriniz çok rahat kalkmış. Milyonlarca TL harcamışsınız ve Akdeniz’de 25 yıldır asfalt yapılmıyor.

Şuana kadar 50 milyon TL borçlanma yetkisi aldığımız doğrudur. Ama bizim İller Bankası’ndan teminatlı alacağımız borçlanma 27 milyon TL’dir.

Bu borçlanmaların hepsi 10 yıllık. Ben kendi dönemimde bitiyorum bu borçları. Siz borçları hep birilerine atmışsınız, ben ise aldıklarımı ödemişim. Buradan size malzeme çıkmaz. Biz o paraları reklama vermeyiz. Sizin aldığınız borçlanmayı hesaplayamıyorum ama hizmet yok ortada.

 

“BU FİLM BİTTİ, BU İŞLERDEN VAZGEÇİN”

Siz ne kadar engellemek isteseniz de biz bu hizmetleri yapacağız, asfaltı da dökeceğiz, kaldırımı da yapacağız. Boşuna çabalamayın bu millete hizmet noktasında bu kervanın yanında yer alın. Beni çamur atarak yıpratamazsınız.

TOKİ ile ilgili Çay Mahallesinde ısrarla çalışmanıza rağmen yüzde 60’ın üzerinde imza atıldı, bu ay onunda kura çekimini gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız altyapısı sağlam, tertemiz doğalgazlı güzel evlere size rağmen çok az par ödeyerek o evlere taşınacaklar.

HDP’li meclis üyelerine tavsiye ediyorum bu film bitti, bu işlerden vazgeçin. Böyle giderseniz kaybedersiniz. Gelin hizmet kervana siz de katılın, kimseyi zan altında bırakmayın” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA