AKDENİZ MECLİSİNDE GERİLİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNDE GERİLİM


 

Akdeniz Belediye meclisinde geçen ay HDP’li 5 meclis üyesinin gözaltına alınması sonrası gerilim sürüyor. Bugün yapılan toplantıda HDP- CHP cephesinin geçen ay ki kararların özetine şerh düşmek istemesi üzerine gerilim yaşandı.

HEDİYE EROĞLU- HASAN KÜÇÜK

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde, Temmuz ayında muhalefetçe itiraz edilen bazı maddelerin oylanması öncesi 5 HDP’li belediye meclisi üyesi gözaltına alınmasının gerilimi devam ediyor.

Bugün belediyede yapılan meclisin Eylül ayı toplantısının ilk oturumunda, tansiyon yine yükseldi.

Önceki toplantıda alınan kararlara tepki olarak meclis tutanak özetlerine itiraz etmek isteyen HDP- CHP grubu, şerh gerekçesini okumak istedi.

Ancak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, şerh gerekçesi ile ilgili açıklama isteyerek, “Gündeme ilişin ise itirazınız buyurun dinleyelim fakat farklı bir konudaysa okutmam” diyerek tepki gösterdi.

HDP Sözcüsü Özgür Çağlar, şerh gerekçesini okumakta ısrar ederken Başkan Gültak, karar özetlerine itiraz içeriği ile ilgili bilgi istedi ve bu konuyla ilgili söz alınması çağrısı yaptı.

Ancak HDP’li bazı meclis üyelerinin gözaltılara ilişkin ‘demokrasi kelepçesi, rantın kelepçesi’ yazıl dövizler açması üzerine tansiyon yükseldi. Cumhur İttifakı ile HDP- CHP Meclis üyeleri arasında sözlü sataşma ve tartışma yaşandı.

Meclisin gerilmesi üzerine Başkan Gültak toplantıya 5 dakika ara verdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA