HDP’DEN GÜZEL’İN GÖZ ALTINA ALINMASINA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’DEN GÜZEL’İN GÖZ ALTINA ALINMASINA TEPKİ


 

​​​​​​​Mersinde HDP’liler, milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınması ve tutuklanmasına tepki göstererek partilerine yönelik baskılarda mücadelelerinin bastırılmak istendiğini savundu.

Barış Çoban

Mersin'de Halkların Demokratik Partisi tarafından milletvekili Semra Güzel'in göz altına alınması ve sonrasında tutuklanmasına tepki gösterilmek amacıyla parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Polisin caddede basın açıklamasına izin vermek istemesi nedeniyle kısa bir gerginlik yaşanırken parti binası girişinde yapılan basın açıklamasını HDP Mersin Kadın Meclisi üyesi Hamdiye Kırıcı okudu. ""Semra Güzel irademizdir" pankartının açıldığı basın açıklamasında konuşan Kırıcı,

Devlet, siyasi iktidar ve yargı eliyle Amed milletvekilleri Semra Güzel’e yönelik bir süredir linç kampanyası başlatıldığını söyledi. Bir fotoğraf karesi üzerinden vekillerinin hedef alındığını ifade eden Kırıcı, "Hakkında jet hızıyla hazırlanan fezleke ile birlikte dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçilmişti. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun oluşturduğu hazırlık komisyonu, Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar vermişti. Semra Güzel yoldaşımız hakkında hazırlık komisyonu sonrasında karma komisyon da aynı kararı vererek dosyayı TBMM Genel Kuruluna göndermişti" dedi.

 

"PARTİMİZE YÖNELİK SALDIRILAR HER TÜRLÜ YÖNTEM İLE SÜRÜYOR"

AKP-MHP iktidarının partilerine yönelik saldırılarını her türlü yöntemi kullanarak sürdürmeye devam ettiğini anlatan Kırıcı, "Sürekli savaşı canlı tutarak, kadın meclislerimize ve bunun üzerinden tüm kadınları hedef alarak partimize karşı başlatmış olduğu çöktürme planında sonuca gitmek istiyor. Bizler bu saldırıların temelinde Kürt ve kadın düşmanlığının olduğunu çok iyi biliyoruz. Semra yoldaşımıza yapılan bu saldırı Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrardır. Kürt halkının, Kürt kadınların yaşadığı ortak acıyı yok saymaktır. Semra Güzel vekilimizin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması, aynı zamanda Diyarbakır halkı başta olmak üzere, kadın iradesine yönelik bir saldırıdır. Kadın iradesine saldırı siyasette kadın görmeye tahammül edememektir. AKP/MHP faşizmi en çok da yasama yürütme ve yargıyı tekeline alarak Kürt kadınları üzerinden tüm kadınları hedef alarak, demokrasi güçlerinin onurlu mücadelesini bastırmayı, boğmayı ve tasfiye etmeyi hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.

Kırıcı şunları kaydetti: "Biz kadınlar yapılan bu saldırıları ortak ruh, duygu ve düşüncede birleşerek örgütlü gücümüzü büyüterek, yapılan bu faşist saldırıları boşa çıkaracağımızı, kadınlar üzerinden verili sistemin yaratmak istediği eril politikaların hesabını soracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA