YÜKSEKOLUK GÖLETİ BİTMEDİ ÇİFTÇİ SUSUZ KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEKOLUK GÖLETİ BİTMEDİ ÇİFTÇİ SUSUZ KALDI


 

Toroslar ilçesinde 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı. Bölgede yaşanan sulama sorunlarını çözmek için 10 yıl önce yapımına başlanan göletin hala tamamlanmamasına CHP Milletvekili Cengiz Gökçel ve bölge halkı tepki gösterdi. Gökçel, “2014 yılında bitmesi gereken barajın 2022 yılında yüzde 56’sı tamamlanabilmiş” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Toroslar ilçesinde 2012 yılında yapımına başlanan Yüksekoluk Göleti aradan geçen 10 yılda tamamlanmadı. DSİ internet sitesinde 2019 yılında faaliyete geçeceği belirtilen göletin inşaatı yılan hikayesine döndü. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanmaması nedeniyle bölge halkının mağdur olduğunu dile getirdi. CHP’li Gökçel, “2012 yılında inşaat başlamış, 2014 yılında bitmesi gerekirken 2022 yılının 8. ayında ancak yüzde 56’sı tamamlanmış” diye konuştu. Barajın tamamlanmaması nedeniyle çiftçilerin mağdur edildiğinin altını çizen Gökçel, “Sebebi ne olursa olsun bir yatırım bu kadar çiftçiyi mağdur edecek şekilde yapılmaz. Bir an önce Yüksekoluk Göleti’nin tamamlanarak çalışkan çiftçilerimizin ihtiyacı olan suyu mutlaka çiftçilerimize vermeliler. Bu insanlar üretsin ki ülkemizde gıda krizi olmasın” dedi.

 

SU SORUNU SEBEBİYLE ÇİFTÇİLER ÜRETİMDEN KOPTU

Yoğun bir şekilde bölgede tarım ve hayvancılık yapılan bölgede su sorunu sebebiyle çiftçiler üretimden koptukları dile getiriliyor. Yüksekoluk Sulama Kooperatifi Başkanı Faruk Babalıklı, “Ortaklarımıza gölet bitmediği için su veremiyoruz. Ortaklarımız mağdur oluyorlar” dedi. Son yıllarda artan iklim değişikliğinin etkileri sebebiyle durumun daha kötüye gittiğini dile getiren Babalıklı, “Son yıllarda su yetmez oldu. Halbuki göletimiz bitse üreticilerimiz çeşitli alternatif ürünlere yönelecekler ve kazançları artacak. Bölgede çiftçiler para kazanamadıkları için sürekli göç veriyor. Üreticilerimiz her ne kadar inatla üretmek isteseler de bir noktada bırakmak zorunda kalıyorlar. Bu gölet bitse insanlar burada para kazanacak, göç vermeyeceğiz” diye tepki gösterdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA