“FARKLI GÜN FARKLI SORUNLARA GEBE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FARKLI GÜN FARKLI SORUNLARA GEBE”


 

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022’den itibaren ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar alırken Mersin’deki esnaf kapanmanın Pazar günü uygulanmasını istiyor.

Hasan Küçük

 

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022'den itibaren ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Karar, haftanın aynı günü olmasa da farklı günlerinde tatil yapabilen Mersinli berber, kuaför ve güzellik salonu esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. Daha önce bazısı Salı, bazısı ile Pazar günü kapatan Mersinli esnaf referandum ile aynı güne alınmasını istiyor.

 

“MERSİN’DE ÇOK FARKLI UYGULAMALAR VAR”

Mersin’de 40 yıldır kuaförlük yapan ve daha önce Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’na aday olan Ali Katırcı, hükümetin haftanın bir günü kuaför, berber ve güzellik salonlarının kapalı olması yönünde aldığı kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu kararı uzun yıllardır desteklediklerini anlatan Katırcı, “Gelinen nokta biz kuaförlerin Pazar günleri kapalı olması yönünde idi. Bazı arkadaşlarımız Salı günleri kapatıyor. Mersin’de çok farklı uygulamalar da var. Pazartesi kapatan var, Salı veya Çarşamba kapatan var. Bizler Pazar günü kapatılmasını çok istiyoruz. Herkesin ailesi, eşi ve çocukları ile aynı gün tatil yapmasını destekleyen bir kesimiz” dedi.

Ancak Mersin’de Salı günlerinin kapalı olması yönünde genel bir kanaat bulunduğunu anlatan Katırcı, “Çünkü Pazar günleri düğün, nişan ve özel günlerin çok olduğu için Pazar günleri açık Salı günleri kapalı olması yönünde. Böyle bir düşünceye sahip olan arkadaşlarımızda var. Ben zaten 32 yıldır Pazar günleri kapatıyorum” diye konuştu.

 

“KONTROLÜ ZOR OLUR”

Hükümetin almış olduğu kararda kapatılmanın farklı günler olabileceğinin söylendiğini anlatan Katırcı, “Ancak farklı günlerin olabilmesi daha farklı sorunları gebe.  Farklı günlerde olduğu zaman mesela bay-bayan kuaför salonları var. Diyelim ki biri Salı diğeri Pazar kapatacak. Biri açık diğeri kapalı olunca esnaf salonunu nasıl kapatacak.  Aynı sıkıntı güzellik salonlarında da var. Çünkü güzellik salonlarının kuaför bölümleri de var. Güzellik salonu bir başka gün kuaför salona başka gün açtığı zaman müşterisine yapmayacağım diyebilecek mi? Diyemeyecek. Onun kontrolü çok zor. Biz 1 gün kapatılması taraftarıyız ancak önceliğimiz hepsinin aynı gün uygulanması. Bunu canı gönülden destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“PAZAR GÜNÜ İSTİYORUZ AMA ÇOĞUNLUĞA SAYGI DUYARIZ”

Çoğunluk ne derse saygı duyacaklarını anlatan Katırcı, “Bunun tespit edilmesi için odamız bir Pazar günü küçük bir referandum yapabilir. Ben şahsım ve çevremdeki bir çok arkadaşımız Pazar gününün tatil olmasından yanayız. Çünkü herkesin bir sosyal yaşantısı var. Ailemizin hepsi berber değil. Eşleri öğretmen olanlar var, başka meslek sahibi olanlar var. Çocukları okula gidenler var. Onlarla nasıl vakit geçirecek. Eşi devlet memuru ise Salı tatil olduğu zaman eşi işe gidecek biri evde kalacak. Böyle aile birliği dengelenmemiş olacak. Önceliğimiz Pazar günü ancak bir oldu bittiye gelmesini istemiyoruz. Onun için Pazar günü yapılabilecek bir referanduma bütün meslektaşlarımızın saygı duyacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

“SORUNUMUZ ÇOK”

Mersin’de sektörlerinin sorunlarının çok olduğunu vurgulayan Katırcı, “Fiyat tarifesinden tutun kalitesizleşme, diplomasızlaşma kafasına göre insanların iş yeri açması gibi var. Dengesiz bir fiyat tarifesi var. Dernekten bir fiyat alıyoruz ama buna uyulmuyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA