AKKUYU NÜKLEER A.Ş’DEN İŞÇİ ÇIKARMA AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş’DEN İŞÇİ ÇIKARMA AÇIKLAMASI


 

​​​​​​​Akkuyu Nükleer Santrali’nde iş bırakma eylemi yapan 500 işçinin işine son verilmesi ile ilgili açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş., disiplinin sağlanması amacıyla protestocu işçilerin sahaya girişlerinin engellendiğini belirtti.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Türk şirketi IC İçtaş’ın devre dışı bırakılmasının ardından ana yüklenici olarak inşaatın başına geçen Ruslara ait TSM Şirketi ile anlaşan Aydıner firmasında çalışan işçiler 23 Ağustos’ta yüzde 15’liz zamma tepki göstererek iş bırakma eylemi yapmıştı. Aydıner firması yetkilileri ile görüşen işçiler yüzde 35 zam talebinde bulunmuştu. Eylem sonrası Aydıner firmasında çalışan ve yüzde 35’lik zam talebiyle eylem yapan 500 işçinin işten çıkartıldığı, kartlarının iptal edildiği, şantiye girişinin ise  jandarma tarafından kapatıldığı belirtilmişti. Yaşananlarla ilgili Akkuyu Nükleer A.Ş. açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde, taşeron şirket Aydıner İnşaat'a bağlı olarak görev yapan bir grup işçi, ücretlerindeki artıştan memnun olmadıkları gerekçesiyle bu hafta oturma eylemi düzenlemiştir. İş bırakan işçiler, çalışmaya devam eden diğer işçilere zorluk çıkarmış ve onların da protestoya katılmalarını sağlamak istemişlerdir.  Aydıner İnşaat’ın üst düzey yetkilileri protestocularla görüşerek çalışmalarına devam etmelerini istemiş ve anlaşmazlıkların 29 Ağustos Pazartesi gününe kadar çözüleceği konusunda güvence vermiştir. Ancak iş bırakma eylemi devam ederken protestocular, nükleer santral sahasındaki inşaat çalışmalarını engellemeyi sürdürmüşlerdir. Bu kapsamda, sahada iş disiplininin sağlanması ve NGS çalışanlarının çalışma koşullarının yerine getirilmesi amacıyla eyleme katılanların sahaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir. Aydıner İnşaat yönetimi, alınan önlemler hakkında protestocuları önceden bilgilendirmiş ve sorunun en kısa sürede çözüleceği garantisini vermiştir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA